format disku při instalaci [vyřešeno]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
svetluskacb

format disku při instalaci [vyřešeno]

#1 Příspěvek od svetluskacb »

Chtěla bych na svůj netbook nainstalovat Linux Mint...problém je v tom, že bych nechtěla přijít o instalaci win XP, která je na skrytém oddílu...Otázka je: zformátuje se při instalaci komplet celý disk včetně skrytého oddílu? nebo je ten oddíl úplně schovaný a při instalaci zůstane zachován? Mám Asus eeePC...btw. nejsem úplný začátečník, ale expert taky ne :-D předem děkuji za odpověď :-*
admin

Re: format disku při instalaci

#2 Příspěvek od admin »

Tvůj "problém" vyřeší tzv. dualboot, kdy se Linux Mint nainstaluje vedle widlí a Ty si pak vybereš při každém spuštění v programu, zvaném Grub, do jakého systému budeš chtít nabootovat. Přečti si návod na instalaci Mintu na naší wiki, tam je vše rozepsáno dopodrobna.
Přeji příjemné zážitky s Mintem a věřím, že časem widle nadobro zahodíš. :-)
svetluskacb

#3 Příspěvek od svetluskacb »

O dualbootu jsem taky premyslela, ale to by asi chtelo vykonnejsi masinu :-) slo mi o to, jestli v kompu zustane ten skryty oddil a neprijdu o instalacky widli - kdybych si to rozmyslela...spis bych se na widle chtela vykaslat uplne, ale zvyk je zelezna kosile...zkusila jsem Live verzi a Mint se mi hodne libi, takze uz jsem nejspis rozhodnuta...Dekuju ;-)
menom

#4 Příspěvek od menom »

Pri instalacii v okne "Typ instalacie" / "Typ instalace" vyber moznost "Nieco ine" / "Neco jineho" (Something Else).
Tym dosiahnes, ze Automaticka detekcia pre vyber oddielu (particie, partition) bude vypnuta a TY rucne urcis (vyberes, oznacis) kam sa bude LM instalovat.
.
svetluskacb

#5 Příspěvek od svetluskacb »

Juuu, tak presne tohle jsem chtela vedet! dekuju :-*
Zamčeno