OS nevidi druhy hdd

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zpráva
Autor
carly

OS nevidi druhy hdd

#1 Příspěvek od carly »

Na PC mam dva fyzicke disky.Na disku A je Ubuntu a particia na filmy.Na disku "B" mam Win7 a preinstaloval som Mint 15 ..Niekde som urobil chybu,oba OS sice "vidia" fyzicky disk "A",ale neda sa ani pripojit,ani spustit Ubuntu.Da sa to sete opravit?Dakujem vopred.
Na particii s Mint 15 nemam ziadne data,ani filmy.
admin

Re: OS nevidi druhy hdd

#2 Příspěvek od admin »

A kam si nechal nainstalovat zavaděč Grub? Je třeba ho nainstalovat na HD, který ti bootuje jako první.
carly

#3 Příspěvek od carly »

Asi mas pravdu- nevedel som nastavit pripojny bod,poprosim ta,ak mozes,napis mi to polopate,som uz stara lama.
admin

#4 Příspěvek od admin »

Neznám označení tvých disků... tak je sem napiš nebo se připoj na chat, rádi pomůžeme...
carly

#5 Příspěvek od carly »

Kludne pouzi "A" a "B"- ja si ich uz v grube identifikujem,lebo aj Mint,aj Win7 vidia iba oznacenie Samsung 500xxx.Na totmto Samsungu je Ubuntu a este jedna particia. Dakujem
admin

#6 Příspěvek od admin »

Nejde o to A nebo B, jde o to, jak jsou vedeny v systému: většinou je to sda a sdb, ale nemusí to tak být.... Povídám, momentálně jsem na chatu(Pokec), tak tam pojď, než zmizím...
carly

#7 Příspěvek od carly »

letim na chat
carly

#8 Příspěvek od carly »

Boli ma uz hlava,nejde mi chat,dnes dam pauzu .Aj tak vdaka.No a neda sa to s tymi sda a sdb? Kuknem sa do biosu a najdem si to podla tvojho navodu
admin

#9 Příspěvek od admin »

Jak jsou označené disky a oddíly zjistíš např. v programu Gparted - je o něm i článek na webu.
carly

#10 Příspěvek od carly »

gpart1.png
Takze najprv 500GB disk,co ma v sebe Ubuntu+swap +mala tam byt particia na ukladanie
Zamčeno