Zdravím,
na základě mě poskytnutých rad v "Hromadné stahování pomocí youtube-dl(
viewtopic.php?f=25&t=3559)" jsem si sestavil příkaz do terminálu.
Kód: Vybrat vše
cd /home/josef/Videa/YouTube/ && youtube-dl -f 22 -ci --batch-file=stahni_z_YT.txt
Byl jsem s ním velmi spokojený. Ale časem mě omrzelo neustále kopírovat příkaz z textového souboru do terminálu. Tak jsem si přečetl nějaké články o skriptování. A vytvořil jsem si svůj první script.sh.
Kód: Vybrat vše
#!/bin/bash
cd /home/josef/Videa/YouTube/ && youtube-dl -f 22 -ci --batch-file=stahni_z_YT.txt
Jenže to mi nestačilo. Tak to dopadá když je člověk líny. A vymyslel jsem si že to dám do Xfce menu. Tedy do Whisker Menu. Sice se mi povedlo funkční spouštěč, ale s malým nedostatkem. Skript se správně spustí a provede stažení videí, ale po skončení stahování se terminál sám zavře. Což je pro mě nežádoucí. Občas se stane, že se některé video nestáhne. Tak chci vědět které, přímo v terminálu.
Prosím o radu jaký parametr zadat do příkazu, aby se terminál nezavíral. Nebo snad se má zadat něco do pole "Akce"?
A ještě bych měl prosbu na odkaz na nějaké stránky kde jsou popsané takové parametry. Hledal jsem na netu, ale očividně špatně.
Předem děkuji, budu vděčný za jakoukoliv radu.
CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB. Xfce