Nejde kliknout na nastavení

Dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint obecně
Zpráva
Autor
Elisabeth
Příspěvky: 8
Registrován: 12 srp 2019, 11:46

Nejde kliknout na nastavení

#1 Příspěvek od Elisabeth » 12 srp 2019, 11:55

Dobrý den, co je prosím špatně, když se nestane nic po kliknutí na Klávesnice, Displej, Nastavení systému...? Jde to nějak pustit v příkazovém řádku, aby se tam zobrazila chyba? Děkuji

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Nejde kliknout na nastavení

#2 Příspěvek od redhawk » 12 srp 2019, 12:05

1. aky OS?
2. ake prostredie?
3. ostatne veci idu?
preco je to v sekcii prikazovy riadok.
Pravděpodobně kecám.

Elisabeth
Příspěvky: 8
Registrován: 12 srp 2019, 11:46

Re: Nejde kliknout na nastavení

#3 Příspěvek od Elisabeth » 12 srp 2019, 16:44

Mám Linux Mint. Ostatní věci jdou, jen mi nejde otevřít nastavení.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Nejde kliknout na nastavení

#4 Příspěvek od redhawk » 12 srp 2019, 19:54

Elisabeth píše:
12 srp 2019, 16:44
Mám Linux Mint. Ostatní věci jdou, jen mi nejde otevřít nastavení.
cez co otvarate nastavenia?

Kód: Vybrat vše

menu - > centrum nastaveni 
v menu a vyhladat monitor a kliknut na nastavenie ide?
print screen? kde to nejde.
a ake je prostredie? cinnamon, mate, xfce,
v terminali a napisat

Kód: Vybrat vše

inxi -F
to skopirovat sem cez code
Pravděpodobně kecám.

Elisabeth
Příspěvky: 8
Registrován: 12 srp 2019, 11:46

Re: Nejde kliknout na nastavení

#5 Příspěvek od Elisabeth » 13 srp 2019, 06:54

Nastavení otevírám přes menu - Obrázek - v tomhle kliknu na nastavení systému (omlouvám se za nevhodný obrázek, ale nevím, jak se sem vkládají obrázku z uložiště pc) a nic se neotevře. To samé displej, klávesnice....

Kód: Vybrat vše

System:
  Host: LINUX Kernel: 4.15.0-20-generic x86_64 bits: 64 
  Desktop: Cinnamon 4.0.8 Distro: Linux Mint 19.1 Tessa 
Machine:
  Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: PRIME H310M-R R2.0 v: Rev X.0x 
  serial: <root required> UEFI [Legacy]: American Megatrends v: 0601 
  date: 01/21/2019 
CPU:
  Topology: Quad Core model: Intel Core i3-8100 bits: 64 type: MCP 
  L2 cache: 6144 KiB 
  Speed: 3600 MHz min/max: 800/3600 MHz Core speeds (MHz): 1: 3600 2: 3600 
  3: 3600 4: 3600 
Graphics:
  Device-1: Intel driver: i915 v: kernel 
  Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa 
  resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics (Coffeelake 3x8 GT2) 
  v: 4.5 Mesa 18.0.5 
Audio:
  Device-1: Intel 200 Series PCH HD Audio driver: snd_hda_intel 
  Sound Server: ALSA v: k4.15.0-20-generic 
Network:
  Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
  driver: r8169 
  IF: enp2s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 04:d4:c4:22:fa:98 
Drives:
  Local Storage: total: 1.14 TiB used: 51.55 GiB (4.4%) 
  ID-1: /dev/sda vendor: Samsung model: SSD 860 EVO 250GB size: 232.89 GiB 
  ID-2: /dev/sdb vendor: Western Digital model: WD10EZEX-08WN4A0 
  size: 931.51 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 228.23 GiB used: 23.55 GiB (10.3%) fs: ext4 dev: /dev/sda1 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 60.0 C mobo: 27.8 C 
  Fan Speeds (RPM): cpu: 0 
Info:
  Processes: 210 Uptime: 1d 13h 18m Memory: 7.67 GiB used: 3.50 GiB (45.6%) 
  Shell: bash inxi: 3.0.27 

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Nejde kliknout na nastavení

#6 Příspěvek od redhawk » 13 srp 2019, 07:16

ok.
skusime resetnut cez terminal:

Kód: Vybrat vše

sudo apt update
sudo apt full-upgrade

Kód: Vybrat vše

gsettings reset-recursively org.cinnamon
nasledne

Kód: Vybrat vše

cinnamon --replace 

Kód: Vybrat vše

cinnamon --reset

Kód: Vybrat vše

sudo reboot
ak to nepomoze asi bude treba reinstalovat LM.
Pravděpodobně kecám.

Elisabeth
Příspěvky: 8
Registrován: 12 srp 2019, 11:46

Re: Nejde kliknout na nastavení

#7 Příspěvek od Elisabeth » 13 srp 2019, 08:10

Moc děkuji, při druhém příkazu to skončilo takhle:

Kód: Vybrat vše

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
dpkg: problém se závislostmi zamezily zpracování spouštěčů pro gconf2:
 gconf2 závisí na default-dbus-session-bus | dbus-session-bus; avšak:
  Balík default-dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující default-dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-x11 poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
dpkg: příliš mnoho chyb, končím
Při zpracování nastaly chyby:
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
 gconf2
Zpracování zastaveno, protože došlo k příliš mnoha chybám.
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Elisabeth
Příspěvky: 8
Registrován: 12 srp 2019, 11:46

Re: Nejde kliknout na nastavení

#8 Příspěvek od Elisabeth » 13 srp 2019, 08:15

Nejdou přes terminál nastavit dva monitory prosím?

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Nejde kliknout na nastavení

#9 Příspěvek od redhawk » 13 srp 2019, 08:41

Elisabeth píše:
13 srp 2019, 08:15
Nejdou přes terminál nastavit dva monitory prosím?
neviem o tom. ale po oprave systemu by malo vsetko fungovat
je poskodena instalacia. v terminali

Kód: Vybrat vše

sudo apt update
sudo apt install -f
sudo apt install gconf2
Pravděpodobně kecám.

Elisabeth
Příspěvky: 8
Registrován: 12 srp 2019, 11:46

Re: Nejde kliknout na nastavení

#10 Příspěvek od Elisabeth » 13 srp 2019, 12:54

Při druhém příkazu je tam zase tato chyba:

Kód: Vybrat vše

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
Žádné apport hlášení nebylo vytvořeno, protože již byl dosažen MaxReports
                                                                         dpkg: problém se závislostmi zamezily zpracování spouštěčů pro gconf2:
 gconf2 závisí na default-dbus-session-bus | dbus-session-bus; avšak:
  Balík default-dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující default-dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-x11 poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
Žádné apport hlášení nebylo vytvořeno, protože již byl dosažen MaxReports
                                                                         dpkg: problém se závislostmi zamezily zpracování spouštěčů pro gconf2:
 gconf2 závisí na default-dbus-session-bus | dbus-session-bus; avšak:
  Balík default-dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující default-dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-x11 poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
Žádné apport hlášení nebylo vytvořeno, protože již byl dosažen MaxReports
                                                                         dpkg: problém se závislostmi zamezily zpracování spouštěčů pro gconf2:
 gconf2 závisí na default-dbus-session-bus | dbus-session-bus; avšak:
  Balík default-dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující default-dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-x11 poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
Žádné apport hlášení nebylo vytvořeno, protože již byl dosažen MaxReports
                                                                         dpkg: problém se závislostmi zamezily zpracování spouštěčů pro gconf2:
 gconf2 závisí na default-dbus-session-bus | dbus-session-bus; avšak:
  Balík default-dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující default-dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-x11 poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
Žádné apport hlášení nebylo vytvořeno, protože již byl dosažen MaxReports
                                                                         dpkg: problém se závislostmi zamezily zpracování spouštěčů pro gconf2:
 gconf2 závisí na default-dbus-session-bus | dbus-session-bus; avšak:
  Balík default-dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující default-dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-session-bus není nainstalován.
  Balík dbus-user-session poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.
  Balík dbus-x11 poskytující dbus-session-bus zatím není zkonfigurován.

dpkg: chyba při zpracovávání balíku gconf2 (--configure):
 problém se závislostmi - nechávám spouštěče nezpracované
Žádné apport hlášení nebylo vytvořeno, protože již byl dosažen MaxReports
                                                                         dpkg: příliš mnoho chyb, končím
Nejdou teď otvírat ani pdf soubory a cokoliv instalovat.

Odpovědět