Ano, s tím plně souhlasím, někde se to kouslo kvůli úzkému hrdlu, pokud tam je alespoň 2 GB tak by to pořád ještě mělo být v pohodě utáhnutelné a za předpokladu, že je tam také v pořádku nastavený swap.Livan píše: 31 led 2020, 09:47 ... Doma používám Manjaro s Firefoxem a notebookem s 2GB RAM a ještě se mi nestalo, že by se to chovalo takto. Spíš si myslím, že za to múže problém s rychlostí internetu, nebo nízký výkon procesoru, či nefungující akcelerace videa (špatný driver).
Žel žel žel jak jsem se letem světem díval dle uvedeného sporého výpisu (možná jsem měl ale vlčí mlhu?) tak dle dohledatelných popisů "počítač" už tehdy v době svého zrodu byl levnou kancelářskou spotřebkou tudíž s mizerným výkonem integrované grafiky ... a to je obávám se ta podstata problému protože dnes navíc to je už také vykopávka!

Pokud tedy vyloučíme možné pomalé/problémové připojení k internetu tak se dostáváme na téma tady na webu už tolikrát omleté a i v několika zdejších článcích.
Cestu tady vidím v pořízení vhodné (i starší) grafické karty, která by odlehčila procesoru protože s také O.K. grafickým ovladačem (nejlépe od nVidia?).
Nebo na počítač ještě před tím zkusit dát takové Lubuntu ještě s LXDE a pokud je s ním to "jeho" poslední (s LXDE a ne nově s LXQt) distro dosud podporované.
Představy Ramonky a případných dalších, že jim řádově na 7 let staré desce kancelářského počítače a s mizernou grafikou pojede současný Linux, tím myslím se současným desktopem, to když jim na tom dosud přece jelo Windows 7 nebo XP

*** Také by se Ramonka měla přiznat, viz její stopa jinde na tomto fóru, jestli už si také nainstalovala nějakého toho antivira, že?