Janko zistil, že notebook asi nerozbehá.
Problém je, že teraz aj nejako zle reaguje aj na spustenie. Zrejme by momentálne vyžadoval viac ako len tú RAM. Je naozaj starý a ak nemá plniť aspoň základné veci je zbytočné doň vrážať. Mám druhý starší notebook (oproti tomuto je ale ešte mladík) ktorý mám u rodičov a zatiaľ ho používa mama na internet. Zvyšok stolu zaberá PC ktoré mi z nejakých príčin padá a budem musieť rozchodiť to. A potom zložím sám sebe nejakú malú krabičku. Kedysi som Linux nemohol mať ako jediný OP kvôli programom ako AutoCAD a podobne. Ale v terajšej dobe používam PC viac menej už len na internet, filmy a občas nejaké dokumenty vo formátoch Word, excel, pdf. Myslím, že toto všetko by mal Linux bez väčších problémov zvládať.
Teda neviem či mám zrušiť toto vlákno ale notebook je už mimo.
Ale stále by mi pomohlo rozbehať ten domáci PC ktorý padá len by ma zaujímalo či to má väčšiu šancu bezproblémového internetu. Ide o zostavu kde by mala byť takáto základná doska ASUS P5K Deluxe
https://www.czc.cz/asus-p5k-deluxe-wifi ... 64/produkt. Tam by sa malo dať 8 GB RAM a možno aj iná grafická karta vrátane procesoru. A ak by to padalo kvôli grafickej karte, aké GK nemajú problém s Linuxom? (aj keď nerád čítam medzi riadkami, to je vlastnosť žien, ale mám pocit ako keby s Nvidia bol problém s ovládačmi)
Má význam sa stým PC zaoberať? Je to ešte vhodné na záchranu?