Řečnická otázka(!) "A že by na ubuntím (mintím) foru byly jen samý hlupáci-začátečníci, který neví nic o tom zázračném distru Debian?" je podle tebe tvrzení, že tys napsal že je někdo hlupák??? ("Buď nechápeš, nebo schválně překrucuješ, co jsem napsal. NIKDY nepíšu, že je někdo hlupák !" )
A další řečnická otázka ("Takže nejoblíbenější a nejrozšířenější je Debian, a Ubuntu a Mint jsou daleko za ním, že?") je taktéž podle tebe tvrzení, žes napsal že Debian je nejoblíbenější...?!
Ach jo...
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.stani.1blog.cz
Presne tak, sfúknite kolty a serte na to, aj tak to nikam nevedie a nepovedie. Mne osobne je u prdele, či je rozšírenejší Debian, Mint alebo Ubuntu. A porovnávať fóra? Načo?
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
No, ono by to asi chtělo přečíst si můj původní příspěvek a reakci "stani" na něj. Já jsem jen reagoval na tento jeho příspěvek viewtopic.php?f=12&t=7185#p38741 a uvedl svoje zkušenosti s Debianem, nijak jsem ho nepovyšoval, nijak jsem neřešil jeho rozšíření mezi uživateli a ani jsem netvrdil, že je zázračný. Podle mne je prostě stejný s jedinou výjimkou - je dlouhodobě stabilní. Ani instalace není složitější než třeba Mint nebo Ubuntu. A otázka porovnání fór - pokud to někdo nepochopil, nebo jsem se vyjádřil blbě - myslel jsem tím, že je tak obsáhlé hlavně kvůli neustálým problémům s HW a chybám SW. Nic jiného.
Asi jsem opravdu magor, když jsem si myslel, že v sekci "Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS" mohu svůj názor vyjádřit. Ale podle reakcí asi ne.
A šmytec. Zakopávám válečnou sekeru a vytahuji dýmku míru
RadekD píše: 19 srp 2020, 18:34uvedl svoje zkušenosti s Debianem, nijak jsem ho nepovyšoval, nijak jsem neřešil jeho rozšíření mezi uživateli a ani jsem netvrdil, že je zázračný. Podle mne je prostě stejný s jedinou výjimkou - je dlouhodobě stabilní. Ani instalace není složitější než třeba Mint nebo Ubuntu.
plny suhlas
RadekD píše: 19 srp 2020, 18:34
Asi jsem opravdu magor, když jsem si myslel, že v sekci "Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS" mohu svůj názor vyjádřit. Ale podle reakcí asi ne.
tu sa za vyjadrenie nazoru krizuje a napada.
obcas vyhadzuje
Upřesnil bych to - ne, že se nám ty linuxy nelepší, ale Ubunťák vyloženě stagnuje, respektive jde to s ním z kopce. Naproti tomu - Minťák si vede zdatně, vyrovnaně, a čím dál lépe ... Podívejte se tady na ty grafy:
juhele2014 píše: 20 srp 2020, 16:55
Upřesnil bych to - ne, že se nám ty linuxy nelepší, ale Ubunťák vyloženě stagnuje, respektive jde to s ním z kopce. Naproti tomu - Minťák si vede zdatně, vyrovnaně, a čím dál lépe ... Podívejte se tady na ty grafy:
co ma navstevnost spolocne s kvalitou ?
skor by som povedal vyssia navstevnost viac problemov resp. viac uzivatelov s problemami.
pokial viem tak najrozsirenejsim distrom je RedHat + jeho rodina (Fedora + Centos), za nim je debian nasledne Ubuntu a jeho rodina (Xubuntu, kubuntu, ubuntu Mate, Ubuntu server a Linux Mint) nenasiel som statistiku linux mint samotnu.
ale ked vezmem pocet navstevdomovskej stranky linuxmintcom (3,86 miliona navstev) a ubuntu (7,86miliona) tak si myslim ze mint je na tom horsie.
dalsia vec je ze mint nenapreduje, stagnuje (zmena vzdy prichadza az s novym ubuntu a implementaciou noviniek z ubuntu)