Nelze se odhlásit

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zamčeno
Zpráva
Autor
sonicx10

Nelze se odhlásit

#1 Příspěvek od sonicx10 »

Zdravím,
vytvořil jsem profil hosta bez hesla a když se na něj přihlásím, tak už se z něho nemohu odhlásit. Přesněji, odhlásím se ale ihned mě to přihlásí zpátky na ten nezaheslovaný profil. Mezitím jsem měl počítač na reklamaci a po další instalaci systému je tu tento problém pořád. Jediný co pomůže je vypnutí mdm přímo v bashi příkazem service mdm stop a následné spuštění příkazem service mdm start. Nesetkal se s tím někdo? Díky

Linux Mint 16 "Petra"
admin

Re: Nelze se odhlásit

#2 Příspěvek od admin »

Já osobně bych milého hosta vymázl:

Kód: Vybrat vše

sudo deluser host
v tomto případě zůstane jeho domovský adresář.

Kód: Vybrat vše

sudo deluser host -remove-home
a tento příkaz jej vymázne včetně domovského adresáře....
sonicx10

#3 Příspěvek od sonicx10 »

Potíž je v tom, že notebook využívá více lidí a tak účty běžných uživatelů jsou potřeba. Dal jsem tam heslo a už se to zpátky nepřihlásí, nicméně je to jen léčba příznaku a ne nemoci.. :-(
admin

#4 Příspěvek od admin »

Zkus to smazat a poté opět vytvořit....
sonicx10

#5 Příspěvek od sonicx10 »

To bohužel nezabírá, ale něco jsem viděl v jednom logu, ale konkrétně si nevzpomínám. Postnu to sem, jakmile se k počítači zase dostanu.
admin

#6 Příspěvek od admin »

Ani odstranění včetně domovského adresáře?
sonicx10

#7 Příspěvek od sonicx10 »

Smazat je nemohu, protože jsou účty používány. Nicméně když založím nový účet bez hesla tak to dělá znovu.. ;)
admin

#8 Příspěvek od admin »

Tak z nich vytahej podstatné věci - Dokumenty, atd. a proveď výše uvedené. Jde o to, že jejich smazáním se zlikviduje i konfigurace, která tam dle mě dělá ten problém....
sonicx10

#9 Příspěvek od sonicx10 »

No dobře, dejme tomu, že je na vině konfigurace daného profilu. Když jej tedy smažu jak jej mám tedy založit znovu aby tuto chybu v konfiguraci neměl?
admin

#10 Příspěvek od admin »

Vytvořit nového uživatele a pak nakopírovat ony podstatné věci do nově vytvořeného domovského adresáře....
Zamčeno