monitor (Vyřešeno)

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Zamčeno
Zpráva
Autor
labeent

Re: monitor

#121 Příspěvek od labeent »

Salus píše: 24 lis 2020, 16:43 teď právě pracuji na zálohách těch záložek v Chromu. Musím založit účet..., tak až to bude, tak se vrhnu na tu instalaci. Předpokládám, že musím nejdříve udělat win a pak Linux. Když tak se ozvu. drž palce.
Ano, to tam máš jasně napsané. Opačně by to přineslo spoustu problémů, to už bych Ti poradit nezvládl, musel by někdo jiný.
Tam by byla spousta komplikací ...
Obrázek
Salus

#122 Příspěvek od Salus »

tak jsem to tak nějak spáchal a teď jsem se dostal až sem viz. foto. Nevím kam to uložit jestli do HTML, nebo Firefox nevím kde bych to pak hledal a jestli když to takhle odešlu, tak jestli se mi budou zálohovat jak oblíbené položky, tak lišta záložek. Je to se mnou hrozné co?
Salus

#123 Příspěvek od Salus »

zase jsem zapomněl to foto.
Přílohy
IMG_0128.JPEG
labeent

#124 Příspěvek od labeent »

Salus píše: 24 lis 2020, 17:03 tak jsem to tak nějak spáchal a teď jsem se dostal až sem viz. foto. Nevím kam to uložit jestli do HTML, nebo Firefox nevím kde bych to pak hledal a jestli když to takhle odešlu, tak jestli se mi budou zálohovat jak oblíbené položky, tak lišta záložek. Je to se mnou hrozné co?
Já nevím, co to je?
To se snažíš zálohovat Firefox ve Windows nebo Linuxu?
V Linuxu ho zazálohuješ tím kopírováním .mozilla skrytého souboru.
Nebo je i u Firefoxu super možnost vytvořit si Firefox účet a pak zálohovat online. Pak se stejně jako u Chromu zazálohují hesla, záložky, rozšíření apod. Srovnáš tak vše v Linuxu, Windows, na několika pc, v telefonu apod.
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-s ... luzbu-sync
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-u ... hronizovat
Naposledy upravil(a) labeent dne 24 lis 2020, 17:24, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
labeent

#125 Příspěvek od labeent »

Jinak "Importovat" je dovézt neboli obnovit.
Exportovat je zazálohovat.

Importovat před instalací nic nechceš nejspíš?
Obrázek
Salus

#126 Příspěvek od Salus »

jsem v Linux a chci v prohlížeči Google zálohovat oblíbené položky a lištu záložek. Údajně se dělá přes synchronizaci. Nevím jestli když jsem si založil účet u Google, tak jestli to tam nebude uloženo automaticky, ale když jsem se díval do úložiště, tak ten byl prázdný. Právě mě je divné, že mi to nabízí importovat buď do HTML, nebo do Firefox.
alojz

#127 Příspěvek od alojz »

...este by ma zaujimalo,ze otazkovatel na aku cinnost pouziva kompjuter???...dolezité... :?: :?: :?:
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
Salus

#128 Příspěvek od Salus »

alojz, jestli nechceš pomoc, tak si prosím nech ty invektivy. Děkuji.
labeent

#129 Příspěvek od labeent »

Salus píše: 24 lis 2020, 17:29 jsem v Linux a chci v prohlížeči Google zálohovat oblíbené položky a lištu záložek. Údajně se dělá přes synchronizaci. Nevím jestli když jsem si založil účet u Google, tak jestli to tam nebude uloženo automaticky, ale když jsem se díval do úložiště, tak ten byl prázdný. Právě mě je divné, že mi to nabízí importovat buď do HTML, nebo do Firefox.
No, tak vždyť Ti říkám, tohle není nic pro zazálohování. Tohle je okno pro import nastavení z jiných prohlížečů (např. IE, Firefox) do Chrome.
To Ty nechceš.
Ty chceš naopak export. A to nejlépe jde udělat dle toho odkazu, co jsem Ti tady dal.

V Chrome:
https://support.google.com/chrome/answe ... ic=7439637
Přihlášení a zapnutí synchronizace

K zapnutí synchronizace potřebujete účet Google.

V počítači spusťte Chrome.
Vpravo nahoře klikněte na Profil.
Přihlaste se k účtu Google.
Chcete-li synchronizovat údaje do všech svých zařízení, klikněte na Zapnout synchronizaci a pak Zapnout.

Pokud chcete synchronizovat více než jeden účet nebo pokud se o počítač s někým dělíte, přečtěte si, jak do Chromu přidat profil.

Určení, jaké údaje se budou synchronizovat

Když zapnete synchronizaci, všechny údaje ve vašem profilu se uloží do vašeho účtu Google. Pokud nechcete synchronizovat vše, můžete určit, co se má uložit.

V důvěryhodném počítači spusťte Chrome.
Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností Uspořádat a poté Nastavení.
V sekci Vy a Google klikněte na Synchronizace a služby Google.
V sekci Synchronizace klikněte na Spravovat synchronizaci.
Vypněte možnost Synchronizovat vše.
Vypněte data, která do účtu nechcete synchronizovat.

a ve Firefoxu:
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-s ... luzbu-sync

Vytvoření účtu Firefoxu
K nastavení služby Sync budete potřebovat účet Firefoxu. Jak si vytvořit účet:

Klikněte na nástrojové liště na ikonu účtu Firefoxu.
(Pokud ji tam nevidíte, klikněte na tlačítko nabídky menu a zvolte Přihlásit se k aplikaci Firefox.)

Zvolte Přihlásit se k aplikaci Firefox.
Vyplňte formulář a poté klikněte na tlačítko Vytvořit účet.
Zadanou e-mailovou adresu a heslo si poznamenejte, později je budete potřebovat k přihlášení.
Na výše zadanou e-mailovou adresu vám bude zaslán ověřovací e-mail. Přejděte do své schránky a pomocí ověřovacího odkazu nebo kódu svůj účet ověřte.
Klikněte na ikonu účtu Firefoxu.
V rozbalené nabídce klikněte na Synchronizovat.

Jaké typy dat mohu mezi svými zařízeními sdílet?

K synchronizaci můžete ve svých zařízeních vybrat tyto typy dat:

Záložky: zaškrtnutí této položky vám umožní mít na všech svých synchronizovaných zařízeních přístup ke svým oblíbeným stránkám.
Historie: zaškrtnutí této položky vám umožní mít na všech svých synchronizovaných zařízeních přístup ke stránkám, které jste v minulosti navštívili.
Otevřené panely: panely, které máte otevřené v jiných zařízeních, se budou v počítači nacházet v nabídce Historie a v zařízení se systémem Android v sekci Synchronizované. Bližší informace naleznete v článku Zobrazení synchronizovaných panelů z ostatních zařízení.
Přihlašovací údaje: zaškrtnutím této položky se budou synchronizovat vaše uživatelská jména a hesla, která používáte k přihlášení se na stránkách. Používáte-li hlavní heslo, přečtěte si článek Použití hlavního hesla se službou Sync, kde se dozvíte důležité informace o tom, jak probíhá vzájemná součinnost služby Sync a hlavního hesla.
Adresy: zaškrtnutím této položky se budou synchronizovat adresy, kterými vyplňujete formuláře na webových stránkách.
Doplňky: zaškrtnutím této položky se budou mezi připojenými zařízeními synchronizovat vaše doplňky. Doplňky ve Firefoxu pro počítač však nelze synchronizovat s doplňky ve Firefoxu pro mobilní telefony.
Předvolby: zaškrtnutím této položky mezi svými zařízeními sesynchronizujete chování Firefoxu, jako např. akce při stažení souboru nebo nastavení blokování vyskakovacích oken.
Obrázek
Salus

#130 Příspěvek od Salus »

lebeent, tak a mám vše konečně zálohované a ty oblíbené položky jsem také zvládl. Fleška s win. 10 i Linux 20 je připravené k instalaci. Takže mohu jít na to. Mám jenom dotaz k tomuto: Ukáže se okno, bude to vlastně takový "Správce disků".
Obrázek, SEM TO JE JASNÉ.

Tady dáš odstranit všechny oddíly na disku (POZOR TOTO UŽ JE NEVRATNÉ).TO MU MÁM ROZUMĚT TAK, ŽE TO BUDU FORMÁTOVAT?[/color]
Pak tam vytvoříš nový oddíl, TADY - JAK MÁM VYTVOŘIT NOVÝ ODDÍL? zaškrtneš i formátovat. TADY PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE FORMÁTOVAT DÁM PŘED VYTVOŘENÍ NOVÉHO ODDÍLU. Velikost udělej těch 60GB (max.). Bude Ti to nabízet něco kolem 120GB, ale to Ty nechceš.
Potvrdíš, instalace Ti oznámí, že potřebuje vytvořit ještě další, to jí povolíš a jede se.

Takhle se spustí instalace Win 10.

Teď jen hlídej restarty. Buď musíš po restartu vyndat flash disk, nebo zvolit spuštění z disku. KDYŽ ZVOLÍM TO TO TEDY SPUŠTĚNÍ Z DISKU, TAK UŽ SE NEMUSÍM O TY RESTARTY STARAT? KDYŽ BUDU MUSET VYNDAVAT FLEŠKU, TAK JÍ TAM SPRÁTKY DÁVÁM KDY? A MUSÍM ZASE KLIKNOUT NA F12. NEBO JÍ TAM DÁM A ČEKÁM ZASE DO DALŠÍHO RESTARTU? Tam si instalátor nakopíroval instalační soubory a bude tam odsud pokračovat v instalaci. Pokud bys tam ten flash disk nechal, spustila by se Ti opět ta obrazovka Ventoy s výběrem instalace. A to Ty nechceš.
Zamčeno