monitor (Vyřešeno)
Re: monitor
Ano, už budeš při instalaci formátovat.
Vzhledem k tomu, jak máš nastavený pc bys možná tu flash nemusel vyndavat, ale možná bys měl klid, kdyby ano. Uvidíš.
Funguje to tak, že spustíš pc z flashky, vybereš systém (teď Win 10). Dáš instalovat, on si nakopíruje soubory pro instalaci na HDD, pak chce restart a po restartu už spouští instalaci z těch instalátorem nakopírovaných dat, takže flash už nepotřebuje.
Pak budeš flashku potřebovat až na instalaci Mintu ...
Vzhledem k tomu, jak máš nastavený pc bys možná tu flash nemusel vyndavat, ale možná bys měl klid, kdyby ano. Uvidíš.
Funguje to tak, že spustíš pc z flashky, vybereš systém (teď Win 10). Dáš instalovat, on si nakopíruje soubory pro instalaci na HDD, pak chce restart a po restartu už spouští instalaci z těch instalátorem nakopírovaných dat, takže flash už nepotřebuje.
Pak budeš flashku potřebovat až na instalaci Mintu ...

Takže teď, když se spustí instalace Win 10 a dojedeš až sem, tak Ti ten "Správce disků" ukáže, že máš na HDD nějaké "oddíly". To je původní Win 7 a Mint a ještě nějaký systémový oddíl.Salus píše: 24 lis 2020, 19:32 lebeent, tak a mám vše konečně zálohované a ty oblíbené položky jsem také zvládl. Fleška s win. 10 i Linux 20 je připravené k instalaci. Takže mohu jít na to. Mám jenom dotaz k tomuto: Ukáže se okno, bude to vlastně takový "Správce disků".
Obrázek, SEM TO JE JASNÉ.
Tady dáš odstranit všechny oddíly na disku (POZOR TOTO UŽ JE NEVRATNÉ).TO MU MÁM ROZUMĚT TAK, ŽE TO BUDU FORMÁTOVAT?[/color]
Pak tam vytvoříš nový oddíl, TADY - JAK MÁM VYTVOŘIT NOVÝ ODDÍL?
Ty už teď nebudeš potřebovat.
Takže na každý klepneš a dáš "Odstranit".
Až tam nic nebude, tak klepneš na "Nový". Zvolíš velikost 60 GB max. a dáš vytvořit (klidně můžeš dát třeba 55 - 58GB). Až ho vytvoří, tak na něj klepneš a dáš "Formátovat". Instalátor ho zformátuje a tím ho připraví pro naši instalaci.
Pak tento oddíl označíš kliknutím a dáš "Další". Instalátor zahlásí, že potřebuje vytvořit ještě systémové oddíly, to mu povolíš a rozjede se instalace.
Takhle nainstaluješ Windows 10, nezapomeň přeskočit vytvoření Microsoft účtu. Ten si kdyžtak vytvoříš až v nových Windows. Jinak by Ti to změnilo postup instalace a poté i přihlašování do systému. To teď rozhodně nepotřebuješ.

Jsi super, že Jsi mi to jsem napsal. Právě jsem se zde zasekl. Zadal jsem velikost 60 gb a dal jsem formátovat ukázalo mi to, že nelze formátovat z důvodu že oddíl je příliš malý. Já mám totiž velikost 238 GB a ono to chce aspoň půlku. Teď se mi tam ukázalo okno tento oddíl může obsahovat důležité soubory nebo aplikace od výrobce počítače pokud tento oddíl naformátuje the ztratíte všechna data která na něm máte uložena. Co mám dělat.
Vše odstranit a formátovat.Salus píše: 24 lis 2020, 20:13 Jsi super, že Jsi mi to jsem napsal. Právě jsem se zde zasekl. Zadal jsem velikost 60 gb a dal jsem formátovat ukázalo mi to, že nelze formátovat z důvodu že oddíl je příliš malý. Já mám totiž velikost 238 GB a ono to chce aspoň půlku. Teď se mi tam ukázalo okno tento oddíl může obsahovat důležité soubory nebo aplikace od výrobce počítače pokud tento oddíl naformátuje the ztratíte všechna data která na něm máte uložena. Co mám dělat.
Pak se uvidí, co dál. 60GB by mělo stačit, pokud je to 240 GB disk, tak bychom mohli udělat o trochu víc, třeba 80 GB. Se zbytkem bych Ti pak poradil ...

Dal jsem odstranit a do oddílu jedna jsem dal 80 mega Desát mega. Dal jsem formátovat a zase se objevilo že tento oddíl je malý. Dal jsem OK pak formátovat. A zase mi to ukázalo že tento oddíl může obsahovat důležité soubory nebo aplikace od výrobce pokud tento podíl na formátu you ztratím veškerá data která na něm mám uloženo. Dal jsem OK a ukázal jsem mi ta tam! Systém windows se nedá na oddíl jedna jednotky nula nainstalovat důvod je stále malý. Mám zkusit dát tam 10224 MB jak mi to tady nabízí?
Zkus to ...Salus píše: 24 lis 2020, 20:59 Dal jsem odstranit a do oddílu jedna jsem dal 80 mega Desát mega. Dal jsem formátovat a zase se objevilo že tento oddíl je malý. Dal jsem OK pak formátovat. A zase mi to ukázalo že tento oddíl může obsahovat důležité soubory nebo aplikace od výrobce pokud tento podíl na formátu you ztratím veškerá data která na něm mám uloženo. Dal jsem OK a ukázal jsem mi ta tam! Systém windows se nedá na oddíl jedna jednotky nula nainstalovat důvod je stále malý. Mám zkusit dát tam 10224 MB jak mi to tady nabízí?
Pozor.
10224 MB je jen 10GB.
Nevolil jsi náhodou 6 GB místo 60, respektive 8GB místo 80 GB?

Nejdříve dej odstranit všechny oddíly. Pak dej formátovat. Pak dej vytvořit nový oddíl, který bude mít 80 GB.
Pak ho označ, dej další, potvrď vytvoření dalších oddílů pro systém a pokračuj v instalaci ...
Pak ho označ, dej další, potvrď vytvoření dalších oddílů pro systém a pokračuj v instalaci ...

Už jsem se dostal až k přihlásit se účtem Microsoft chci to přeskočit a dát další, ale nejde to chce to po mě email nebo telefon. Mám ho tam dát protože jinak se asi nehnu dál.
Tak jsem tam dal email a dal další a vrátilo mě to zpět. Píše mi to. Tento účet Microsoft neexistuje. Zadej jiný účet nebo získej nový.