Dostal jsem info, že z jádra 5.4 byla tato podpora AMD odstraněna, přičemž s 4.19 to prý šlo. Nechápu to - ta grafika je celkem hodně nová a začíná mi HW filozofie vývojářů Linuxu jaksi unikat. Tedy spíše jim už dlouhodobě uniká zdravý rozum. Normálně se přece nahraje defaultní ovladač "amdgpu" - jestli ho odstranili z jádra pro snad ani ne 2roky starou GPU, tak se jedná o regulérní demenci.zeleno píše: 14 bře 2022, 13:47Jadro 5.4 jeho grafiky nepodporuje, zrejme to beží na nejaký univerzálny vesa driver. Mal by skúsiť distro s jadrom minimálne 5.8Ventero1 píše: 14 bře 2022, 13:00Co to dopr.. je? Tam by měl být nějaký driver vypsán ne?Kód: Vybrat vše
Device-1: NVIDIA driver: N/A Device-2: AMD driver: N/A
Vážený zákazníku,
druhá grafická karta je ta, která je obsažena v procesoru AMD Ryzen 7 5800HS. Jde o grafickou kartu AMD Radeon RX Vega 8.
Tohle bude spíš otázka SecureBoot, než flashky ...Keyzio píše: 14 bře 2022, 21:05 no klasicke Ubuntu jsem zkousel ve verzich 20.04 a 20.10 a po odENTERovani bootu z flasky se mi ve smycce PC neustale restartuje....takze tam nerozbehnu ani instalaci.
Co se te AMD grafiky tyce. Hrabal jsem se v Advanced bios a je tam jen "AMD graphic 3200"