Tiskarná DCP 1510E Brother

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zpráva
Autor
menom
Příspěvky: 2775
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#21 Příspěvek od menom »

Frantarocker píše: 28 bře 2024, 16:05 Teď na cups nemám přístup hlásí nebyl nalezen


To znamena, ze sluzba nebezi, v tomto pripade by som zadal prikazy s "enable" co maju zabezpecit, aby sa tie potrebne sluzby spustali po starte systemu.

Kód: Vybrat vše

sudo systemctl enable cups cups-browsed

Kód: Vybrat vše

sudo systemctl enable systemd-udevd systemd-udev-settle systemd-udev-trigger

A restart pocitac.

.
.

menom
Příspěvky: 2775
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#22 Příspěvek od menom »

Frantarocker píše: 28 bře 2024, 16:06 fanda@fanda-PREMIO-BASIC:~$ ls /var/log/cups
access_log access_log.4.gz error_log error_log.4.gz
access_log.1 access_log.5.gz error_log.1 error_log.5.gz
access_log.2.gz access_log.6.gz error_log.2.gz error_log.6.gz
access_log.3.gz access_log.7.gz error_log.3.gz error_log.7.gz
fanda@fanda-PREMIO-BASIC:~$

Obsah error_logu mozno zobrazit prikazom:

Kód: Vybrat vše

cat /var/log/cups/error_log


.
.

Frantarocker
Příspěvky: 67
Registrován: 18 zář 2019, 15:57
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#23 Příspěvek od Frantarocker »

menom píše: 28 bře 2024, 19:13
Frantarocker píše: 28 bře 2024, 16:05 Teď na cups nemám přístup hlásí nebyl nalezen


To znamena, ze sluzba nebezi, v tomto pripade by som zadal prikazy s "enable" co maju zabezpecit, aby sa tie potrebne sluzby spustali po starte systemu.

Kód: Vybrat vše

sudo systemctl enable cups cups-browsed

Kód: Vybrat vše

sudo systemctl enable systemd-udevd systemd-udev-settle systemd-udev-trigger

A restart pocitac.

.
Tak teď je to ok ale nejde mi do hlavy že ve spráci tiskárny nemůžu přiřádit ovladač tiskářny brother dcp 1510 lpr driver přesto že je naistalovaný. Myslím že proto tiskárna netiskne.
Přílohy
Snímek obrazovky z 2024-03-29 10-05-35.png
Fandarocker 🎸

menom
Příspěvky: 2775
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#24 Příspěvek od menom »

.

Na obrazku vidim baliky pre 32-bit system, takze ak si nepridal 32-bit architekturu do systemu, tak to neide.
Takto pridat 32-bit do systemu:

Kód: Vybrat vše

sudo dpkg --add-architecture i386
Dobre je nainstalovat aj kniznicu libusb-0.1-4

Kód: Vybrat vše

sudo apt install libusb-0.1-4
Restart PC.

.
.

Frantarocker
Příspěvky: 67
Registrován: 18 zář 2019, 15:57
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#25 Příspěvek od Frantarocker »

menom píše: 29 bře 2024, 13:14 .

Na obrazku vidim baliky pre 32-bit system, takze ak si nepridal 32-bit architekturu do systemu, tak to neide.
Takto pridat 32-bit do systemu:

Kód: Vybrat vše

sudo dpkg --add-architecture i386
Dobre je nainstalovat aj kniznicu libusb-0.1-4

Kód: Vybrat vše

sudo apt install libusb-0.1-4
Restart PC.

.
Tak sem to udělal stejně netiskne
Fandarocker 🎸

menom
Příspěvky: 2775
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#26 Příspěvek od menom »

.

Asi by si mal porozmyslat co sa stalo mezi tym, ked to fungovalo a potom uz to nefungovalo.

Mozno skusit pripojit tlaciaren k inemu OS ci vobec funguje.

.
.

Frantarocker
Příspěvky: 67
Registrován: 18 zář 2019, 15:57
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#27 Příspěvek od Frantarocker »

Tak konečně vyřešeno. Koupil jsem aktivní hub a tiskárna funguje mám totiš plně obzasená usb.
Děkuji všem co se mi snažili pomoct.
Fandarocker 🎸

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2789
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#28 Příspěvek od Ventero1 »

Tak to je haluz jako prase - nezaznamenal jsem a tusim nikdo zde, ze to mas pres hub - jinak by to byla 1. rada, zkusit to primo ..

No - hlavne, ze tiskne :D
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Frantarocker
Příspěvky: 67
Registrován: 18 zář 2019, 15:57
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Tiskarná DCP 1510E Brother

#29 Příspěvek od Frantarocker »

To jsem zkusil všechno jsem vypojil kromě myši a klávesnice a a stejně to nešlo.
Fandarocker 🎸

Odpovědět