Login loop po upgrade z 21.3 na 22 Vyřešeno
Login loop po upgrade z 21.3 na 22
Po upgradu z 21.3 na LM 22 mě naběhne přihlašovací obrazovka v režimu asi VGA a dostane se to do login loopu. Tj. pořád se to vrací na přihlašovací obrazovku s nízkým rozlišením.
Zkoušel jsem klasickou pomoc, tj. zjistit zda je na disku dostatek místa na / a /home, smazal jsem soubory .Xauthority a .ICEauthority, ale nic nepomohlo.
Předchozí 21.3 Cinnamon mě fungovalo skvěle.
Je zajímavý, že při prvním loginu po upgradu, tam na chvíli probleskla plocha po přihlášení v nízkém rozlišení úspěšně a hned to zase spadlo.
Od té doby to padá pořád po přihlášení zpět na přihlašovací obrazovku.
Když jsem koukal do souboru .xsession-errors, tak je tam v jednom místě chyba:
ERROR: NVIDIA driver is not loaded.
cinnamon-session-binary: CRITICAL: Unable to start session: A program required by the session failed to start. App ID: 'cinnamon2d.desktop'
Gtk-WARNING: cannot open display.
Jinak před upgradem jsem používat ten proprietární ovladač NVIDIA tuším verze 535, co tam byl jako "recommended".
Prosím o pomoc. Před upgradem na 22 všechno fungovalo.
Díky
Zkoušel jsem klasickou pomoc, tj. zjistit zda je na disku dostatek místa na / a /home, smazal jsem soubory .Xauthority a .ICEauthority, ale nic nepomohlo.
Předchozí 21.3 Cinnamon mě fungovalo skvěle.
Je zajímavý, že při prvním loginu po upgradu, tam na chvíli probleskla plocha po přihlášení v nízkém rozlišení úspěšně a hned to zase spadlo.
Od té doby to padá pořád po přihlášení zpět na přihlašovací obrazovku.
Když jsem koukal do souboru .xsession-errors, tak je tam v jednom místě chyba:
ERROR: NVIDIA driver is not loaded.
cinnamon-session-binary: CRITICAL: Unable to start session: A program required by the session failed to start. App ID: 'cinnamon2d.desktop'
Gtk-WARNING: cannot open display.
Jinak před upgradem jsem používat ten proprietární ovladač NVIDIA tuším verze 535, co tam byl jako "recommended".
Prosím o pomoc. Před upgradem na 22 všechno fungovalo.
Díky
Re: Login loop po upgrade z 21.3 na 22
.
Ako prve mozno vyskusat toto:
Alebo pre prostredie Mate zadajte príkaz:
killall mate-screensaver
Na návrat do grafického prostredia použite CTRL ALT F7.
.
Ako prve mozno vyskusat toto:
Stáva sa to zriedka, ale ak ste sa niekedy zamkli a nemohli ste sa znova prihlásiť, prepnite do konzoly pomocou CTRL ALT F2, prihláste sa a zadajte príkaz:
Kód: Vybrat vše
killall cinnamon-screensaver
killall mate-screensaver
Na návrat do grafického prostredia použite CTRL ALT F7.
.
.
Děkuji, ale "killall cinnamon-screensaver" mě to vyhodilo "žádný proces nenalezen".
Abych to vysvětlil, já jsem se "nezamknul", heslo znám, ale děje se to, že po úspěšném přihlášení to spadne na černou obrazovku a pak hned zase naskočí opět ta samá přihlašovací obrazovka znovu.
Děje se to v nízkém rozlišení, takže si myslím, že tam je nějaký problém s ovladačem grafické karty.
Když koukám na anglické fórům, tak je tam hromada vláken "login loop", ale nenacházím tam ten správný tip.
Děkuji za pomoc.
Abych to vysvětlil, já jsem se "nezamknul", heslo znám, ale děje se to, že po úspěšném přihlášení to spadne na černou obrazovku a pak hned zase naskočí opět ta samá přihlašovací obrazovka znovu.
Děje se to v nízkém rozlišení, takže si myslím, že tam je nějaký problém s ovladačem grafické karty.
Když koukám na anglické fórům, tak je tam hromada vláken "login loop", ale nenacházím tam ten správný tip.
Děkuji za pomoc.
.
Tak to vypada na problem s ovladacom grafickej karty. Ak je moznost pripojit sa k internetu cez kabel, a znova
pomocou CTRL ALT F2 sa prepnut do tty2, prihlasit sa a zadat príkaz pre instalaciu nouveau ovladaca:
Ked to prebehne vporadku, malo by sa dat prepnut, prihlasit do grafickeho prostredia a cez program Spravca ovladacov nainstlovat ten nvidia doporuceny...
.
Tak to vypada na problem s ovladacom grafickej karty. Ak je moznost pripojit sa k internetu cez kabel, a znova
pomocou CTRL ALT F2 sa prepnut do tty2, prihlasit sa a zadat príkaz pre instalaciu nouveau ovladaca:
sudo apt install xserver-xorg-video-nouveau
Ked to prebehne vporadku, malo by sa dat prepnut, prihlasit do grafickeho prostredia a cez program Spravca ovladacov nainstlovat ten nvidia doporuceny...
.
.
Děkuji, to jsem udělal. Napsalo mě to ale, že ovladač nouveau je už nainstalovaný v nejnovější verzi 1:1.0.17-2build1.
Restartoval jsem to, ale problém přetrvává.
Spíše se zeptám, nemusí se nějakým jiným postupem ten ovladač nějak zavést?
Děkuji
Restartoval jsem to, ale problém přetrvává.
Spíše se zeptám, nemusí se nějakým jiným postupem ten ovladač nějak zavést?
Děkuji
Zdal jsem v tty2 příkaz startx a vyhodilo to toto:
xinit: connection to X server lost
xinit: connection to X server lost
.
Vypada, ze je to poradne rozbite, asi mozno skusit preinstalovat cinnamon v tom tty2
.
Vypada, ze je to poradne rozbite, asi mozno skusit preinstalovat cinnamon v tom tty2
sudo apt install --reinstall cinnamon
.
.
Tak hurá, už to funguje.
Po dalším restartu, jsem znova v tty2 dal "startx" a už to naběhlo, sice v nízkém rozlišení VGA, ale naběhlo a drželo přihlášení. Tak jsem přes Driver Manager přeinstaloval ten nvidia-driver-550 (recommended) a pak v nastavení Display si znova nastavil to správné rozlišení.
Díky moc za pomoc!
Po dalším restartu, jsem znova v tty2 dal "startx" a už to naběhlo, sice v nízkém rozlišení VGA, ale naběhlo a drželo přihlášení. Tak jsem přes Driver Manager přeinstaloval ten nvidia-driver-550 (recommended) a pak v nastavení Display si znova nastavil to správné rozlišení.
Díky moc za pomoc!
Super. Oznac prosim jako vyresene.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...