Dotaz na spuštění
Re: Dotaz na spuštění
Koukám, že mám asi plné SSD
Jenže nevím stejně jak a co odstranit, když se nedostanu dovnitř
.
Ano korenovy adresar je na 100% plny. Teraz by sa zisiel nejaky spravca suborov ako MC, ten asi nemas nainstalovany.
V tomto pripade mozes zmazat /var/log
Kód: Vybrat vše
sudo rm -R /var/log/*
.
.
Tak zatím to něco dělá, omlouvám se za blbé dotazy. Jsem tady v tom úplně lopata. A počítač zapínám párkrát do roka. Zatím děkuju moc za pomoc.
Plne disky. Zazrak ze vobec pises do terminalu.
Mozes vymazat aj /tmp
Pozor : linux nie je windows. Ak pouzijes prikaz rm subor je strateny, nie je v ziadnom kosi.
Velkost suborov napriklad v adresari usera zistis nasledovne
Mozes vymazat aj /tmp
rm /tmp/*
Velkost suborov napriklad v adresari usera zistis nasledovne
cd /home/user
du -sh * | sort -h
Už to přestalo blikat,jen nahoře vlevo bliká mezerník
Restartoval jsem a zase jen problikavá mezerník a občas příčná bílá čára
Už se to rozjelo. Zítra nainstaluju toho správce souborů a podívám se do toho proč je to plné. Někde to najdu. Děkuju moc za pomoc,jsi borec.
Už se to rozjelo. Zítra nainstaluju toho správce souborů a podívám se do toho proč je to plné. Někde to najdu. Děkuju moc za pomoc,jsi borec.
.
Nj, spustis Analyzator vyuzitia disku, klik na druhy riadok, kde je korenova zlozka / a ten ukaze co je najviac zaplnene...
Vymazat to mozes aj cez normalneho spravcu suborov, zalezi od toho jaky mas LM, cinnamon, mate, xfce.
Spravcu suborov s opravnenim spravcu (root), spustis zadanim prikazu do terminalu niektorym z prikazov:
Objavi sa okno, kde sa preklikas kam chces a zmazes co je nutne.
.
Nj, spustis Analyzator vyuzitia disku, klik na druhy riadok, kde je korenova zlozka / a ten ukaze co je najviac zaplnene...
Vymazat to mozes aj cez normalneho spravcu suborov, zalezi od toho jaky mas LM, cinnamon, mate, xfce.
Spravcu suborov s opravnenim spravcu (root), spustis zadanim prikazu do terminalu niektorym z prikazov:
sudo caja
sudo nemo
sudo thunar
Objavi sa okno, kde sa preklikas kam chces a zmazes co je nutne.
.
.