upgrade prostředí xfce4.18 na 4.20

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavel678

upgrade prostředí xfce4.18 na 4.20

#1 Příspěvek od pavel678 »

Marně hledám správný postup na upgrade xfce4.18 na xfce4.20. Hledal jsem na fóru i obecně na internetu, ani Google ani DuckDuck mi nepomohly. Zkoušel jsem následující postup doporučený pro instalaci xfce4:
sudo apt-get purge --autoremove xfce4
sudo apt update
sudo apt install xfce4
reboot
Výsledkem je, že se mi nainstaluje xfce4.18.
Může mi někdo poradit správný postup?
Děkuji
Pavel
alfisko

Re: upgrade prostředí xfce4.18 na 4.20

#2 Příspěvek od alfisko »

pavel678

#3 Příspěvek od pavel678 »

Děkuji Vám za poskytnutou radu. Ale .... Jsem 78 letý děda, který je v oblasti linuxu samouk. Používáním linuxu se stále postupně něco doučuji, ale po pár krocích udělaných podle Vámi doporučeného postupu jsem v koncích.
Konkrétně. Stáhnul jsem zabalenou složku xfce-4.20.tar.bz2. Po jejím rozbalení jsem dostal novou zabalenou složku src. Její rozbalení mi přineslo 17 zabalených složek typu "thunar-4.20.0.tar.bz2". Každou jsem rozbalil a tady jsem skončil; nevím co s tím dál. V tom odkazu od Vás taková informace není.
Dokázal byste mi, prosím, srozumitelně poradit jak dál? Moc Vám děkuji za Vaši laskavost a za čas, který mi věnujete.
Hezký den, Pavel
alfisko

#4 Příspěvek od alfisko »

Dobry den, ja som trochu mladsi 70 rocny dedo. V tvojom pripade je lepsie pockat az bude 4.20 v depzitaroch a nainstalujes ho cez apt. Je to moc zlozite. Treba rozbalit kazdy balik v nejakom adresari aby z toho nebol bordel, potom metodou ./configure, make, make install to nainstalovat. Configure skoro vzdy vyhodi ze chyba nejaka kniznica, tu treba cez apt doinstalovat. Je to na dlhe zimne vecery.
pavel678

#5 Příspěvek od pavel678 »

Děkuji za vysvětlení - budu tedy čekat.
Přeji hezké dny, Pavel
Ventero1

#6 Příspěvek od Ventero1 »

Tak nevime o jakem distru a verzi se bavime. Pokud je to starsi verze, tak je mozne pridat repo pro novejsi a simulovat novejsi verzi a tak pak povysit vybrane baliky. Kazdopadne neni pak zarucena bezproblemova instalace - tez muzou chybet zavislosti ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...
pavel678

#7 Příspěvek od pavel678 »

Zde jsou požadované informace - mám Linux Mint 22 s prostředím xfce4.18. Často se přepojuji do prostředí Cinnamon; to mám jako primární, xfce4 zkouším pro případ, že by můj počítač už na Cinnamon nestačil.
alfisko

#8 Příspěvek od alfisko »

mint.jpg
mint.jpg (11.5 KiB) Zobrazeno 971 x
Nainstaloval som to pekne po jenom baliku co su v adresari src na virtualnom minte 22 Wilma podla https://docs.xfce.org/xfce/building.

zavislosti https://docs.xfce.org/xfce/building#xfc ... _explained
kompilacia https://docs.xfce.org/xfce/building#bui ... e_packages

Je to ale pomerne dlha praca v terminale(vyse hodiny). Po restarte som stratil whisker menu a pavucontrol v paneli. Je ale pravda ze som ignoroval jednu kniznicu co chybala v make install ale v systeme bola. Zaverom si dovolim tvrdit ze treba pockat na finalnu verziu v depozitaroch. Ale ako zabava to slo. Spomenul som si na svoje adminske roky. Do noveho roku zelam vela uspesnych instalacii.
Odpovědět