Problém s přihlášením
Problém s přihlášením
Ahoj lidi. Po zapnutí pc (zhruba po dvou měsících) se objevi jen plocha , v pravo nahoře tlačítko vypnutí, čas a rozvržení klávesnice, v levo nahoře název pc a číslo základní desky a uprostřed rámeček na heslo. po zadání hesla obrazovka zčerná a následně se opět objeví to samé. co s tím?
Re: Problém s přihlášením
.
Ahoj, ak je to v prostredi cinnamon, moze pomoct toto:
Stáva sa to zriedka, ale ak ste sa niekedy zamkli a nemohli ste sa znova prihlásiť, prepnite do terminalu pomocou CTRL ALT F2, prihláste sa a zadajte príkaz:
Alebo pre prostredie Mate zadajte príkaz:
Na návrat do grafického prostredia použite CTRL ALT F7.
.
Ahoj, ak je to v prostredi cinnamon, moze pomoct toto:
Stáva sa to zriedka, ale ak ste sa niekedy zamkli a nemohli ste sa znova prihlásiť, prepnite do terminalu pomocou CTRL ALT F2, prihláste sa a zadajte príkaz:
Kód: Vybrat vše
killall cinnamon-screensaver
Alebo pre prostredie Mate zadajte príkaz:
killall mate-screensaver
Na návrat do grafického prostredia použite CTRL ALT F7.
.
.
Děkuji, přepnutí na terminál a přihlášení proběhlo skvěle, ovšem po zadání příkazu odpověď: cinnamon-screensaver: žádný proces nenalezen
Když se dostanu do terminálu je nějaká možnost obejít přihlašovací okno?
Vím že jsem kdysi nastavil spuštění bez zadávání hesla, včetně automatických aktualizací bez zadávání hesla.
Vím že jsem kdysi nastavil spuštění bez zadávání hesla, včetně automatických aktualizací bez zadávání hesla.
.tomix píše: 28 srp 2025, 22:56 Děkuji, přepnutí na terminál a přihlášení proběhlo skvěle, ovšem po zadání příkazu odpověď: cinnamon-screensaver: žádný proces nenalezen
Mozno skusit zadat v tom terminali po prihlaseni uzivatela:
startx
.
.
.
Este mozes skontrolovat jak je plny system:
Ak je tam nieco na 100%, bude potrebne nieco zmazat, uvolnit misto...
.
Este mozes skontrolovat jak je plny system:
df -h
Ak je tam nieco na 100%, bude potrebne nieco zmazat, uvolnit misto...
.
.