Dobry den,
po preinstalovani linuxu MX v duale s Windowsom 7 (dal som MX25 ale moj postarsi PC kolaboval, tak som sa vratil k MX23) sa mi po nabehnuti windowsu objavi len patricia C so systemom windows. Dalsie dve (NTFS) co som bezne pouzival v oboch systemoch sa mi vo windowse nezobrazia. V linuxe idu bez chyby. Windows manager diskov ich vidi ale ponuka len vymazanie. Kedze sa vo windowsoch moc neorientujem a prepokladam ze je chyba vznikla po reinstalacii MX potrebujem poradit ze co s tym.
Dakujem
dual boot windows linux mx wind nevidi particie
Re: dual boot windows linux mx wind nevidi particie
.
Toto presne som este nemal, skorej to byva opacne, ze Win si zamkne pre seba partiton a v linuxe potom nejde.
Teoreticky sa mohli zmenit UUID tym particiam, ak sa robili dake operacie s diskom. Ale s MX 23.5 spolu s Win som nemal ziadny podobny problem.
Asi pockat kym sem pride pan Ventero, ten by mohol vediet.
.
Toto presne som este nemal, skorej to byva opacne, ze Win si zamkne pre seba partiton a v linuxe potom nejde.
Teoreticky sa mohli zmenit UUID tym particiam, ak sa robili dake operacie s diskom. Ale s MX 23.5 spolu s Win som nemal ziadny podobny problem.
Asi pockat kym sem pride pan Ventero, ten by mohol vediet.
.
.
UUID som zmenil ale nepomohlo. Mam dva sata disky. Na jednom su particie pre root, swap, C win a ntfs data. Na druhom home a ntfs data. Tie ntfs data pouzivam pre oba systemy. Pri instalacii som formatoval len root a nicoho som sa nedotykal. Ale windows je potvora. Ked som pri naistalovanom linuxe chcel dat servis pack1 tak som musel odstrani linux particie lebo to inak neslo. Takze najprv windows a potom linux pri instalacii dualu.
...ext4 win nedokaze citat...len s wsl...

AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
RADEON RX 6400 dual
Ale ja sa bavim o particiach ntfs.
Byl by screen z toho Windows Disk managera? Prípadne další screeny?
Linux Mint 21.3 Virginia / Fedora Linux 42
https://jenc.jecool.net/
https://jenc.jecool.net/
Particie
781.25 GB ntfs (/dev/sda2 v MX)
273,67 GB ntfs (dev/sdb1 v MX)
by sa mali objavit vo windows.
Ked tak to preformatujem ale to nie je jadro pudla.
781.25 GB ntfs (/dev/sda2 v MX)
273,67 GB ntfs (dev/sdb1 v MX)
by sa mali objavit vo windows.
Ked tak to preformatujem ale to nie je jadro pudla.