Dobrý den.
Asi má problém se SANE. Používám Linux Mint 22.3. Ale nechodilo to i v 22.1 a 22.1.
Při pokusu o skenování na multifunkci OKI MC 332 (takový větší kus dnes už možná z muzea), připojenou přes Ethernet, mi multifunkce naskenuje první dávku (podle nastavení), ale pak už tvrdí, že je busy. Po započetí úkolu chvíli čeká a pak vyhodí okno, že je busy a nemůže pokračovat. Když se přes shell ptám na typ a jméno skeneru, vrátí se mi správná odpověď i s IP adresou a se vším. Když do tiskárny pošlu task s tiskem, funguje bez problému a promptně vytiskne.
Hledal jsem, ptal jsem se ale prostě jsem se k ničemu nedopátral. Nesetkal jste se někdo s podobným problémem?
Firmware tiskárny jsem updatoval, Mint je updatovaný, drivery jsou v poslední verzi (tedy podle toho, co říká OKI web a git.). A já vůbec nevím, co mám dělat.
Multifunkce OKI MC 332 podruhé nechce skenovat a tvrdí, že je busy
Re: Multifunkce OKI MC 332 podruhé nechce skenovat a tvrdí, že je busy
Mal som podobny problem ked odmietala tlaciaren skenovat ze je "busy", vyriesil som si to skriptom.
To $DATE tam je aby sa mi skeny neprepisovali.
Spustac som si dal na plochu.
Mozno pomoze.
Kód: Vybrat vše
#! /bin/bash
# skenovanie
DATE=`date '+%Y-%m-%d %H:%M:%S'`
/usr/bin/scanimage -d escl:https://X.X.X.X:443 --format jpeg --progress --resolution 300 --mode Color > /home/skener/sken_"$DATE".jpeg;
open /home/skener
Spustac som si dal na plochu.
Mozno pomoze.