Cinnamon mi měni čas v win 7
Re: Cinnamon mi měni čas v win 7
Přestaň dráždit Satapoucha nebo tě kousne.
Ale už asi vím, jak se říká, která bije.
Zalez si v linuxu do nastavení hodin a ujisti se, že máš zvolený region EUROPE, city PRAGUE a povol NETWORK TIME.
Protože podle toho, co tu vyprávíš to vypadá, že žiješ v Reyjkjaviku.
Ale už asi vím, jak se říká, která bije.
Zalez si v linuxu do nastavení hodin a ujisti se, že máš zvolený region EUROPE, city PRAGUE a povol NETWORK TIME.
Protože podle toho, co tu vyprávíš to vypadá, že žiješ v Reyjkjaviku.
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
Je to zajimave že Ten Linux mi změní v BIOSu ten čas a sam ma čas v pořádku. Nastavení času mam dobre tak si už nedělej řiť 

Linux Mint Cinnamon 19. 2+ Win 10 Pro 64bit , MB : MSITomahawk b450, cpu: AMD R5- 2600, Crucial 16GB 3200Mhz , HDD: SSD Crucial MX500 + WDB 1Tb, GK:MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, zdroj: 500 w Seasonic.
Bohatýre, zbytečná námaha, prostě je přesvědčen, že to dělá Ten Linux a nikdo s ním nehne. Tady je každá snaha marná....
No děla to Linux a win v dualbotu. Mě se zase libí jak vše hažete na widle. Také je moc nemusím ale vše házet na ně
já zapomněl na jakém jsem fóru
Už jsem na netu našel par článku ale starších a tam píši o nějakém nastavováni v ntb.

Už jsem na netu našel par článku ale starších a tam píši o nějakém nastavováni v ntb.
Linux Mint Cinnamon 19. 2+ Win 10 Pro 64bit , MB : MSITomahawk b450, cpu: AMD R5- 2600, Crucial 16GB 3200Mhz , HDD: SSD Crucial MX500 + WDB 1Tb, GK:MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, zdroj: 500 w Seasonic.
To, na jakém jsi fóru na chybu v Tvém HW určitě vliv nemá. Chyba bude pravděpodobně v BIOSu samotném, nevíme, jaké tam máš možnosti nastavení. Ovšem Linux, potažmo pracovní prostředí (jak se nám tu snažíš namluvit) na to vliv určitě nemá, zejména, když v něm je vše v pořádku. Pokud tento fakt neuznáš, tak se s tím dá opravdu těžko něco dělat. Chybu musíš hledat tam, kde je a ne tam kde si jen myslíš, že je.
Tyto problémy má vice lidi. Třebas tu: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=67617.0 a mohl bych dat vice odkazu. Momentálně zkouším různé nastavení a snad to dam nějak do pořádku. Potom vám dam vědět kde byl problém.
Stojím si jen za tím že Linux mi mění čas v biosu o 2 hodinky z5 což už vím na 100% Ted si jdu stim hrat.
Našel jsem že nastavení času je takto:
SELČ = CEST = UTC + 2
SEČ = CET = UTC + 1
(UTC = GMT - takto to bylo značeno dříve)
Takže asi v Linuxu mam nastavené selč a proto ta změna +2hodiny.
Stojím si jen za tím že Linux mi mění čas v biosu o 2 hodinky z5 což už vím na 100% Ted si jdu stim hrat.
Našel jsem že nastavení času je takto:
SELČ = CEST = UTC + 2
SEČ = CET = UTC + 1
(UTC = GMT - takto to bylo značeno dříve)
Takže asi v Linuxu mam nastavené selč a proto ta změna +2hodiny.
Zkus tedy toto:
sudo dpkg-reconfigure tzdata
Zadej tento příkaz do Terminálu a pak nastav správně svá data pomocí šipek a tabulátoru a klávesy enter.
sudo dpkg-reconfigure tzdata
Zadej tento příkaz do Terminálu a pak nastav správně svá data pomocí šipek a tabulátoru a klávesy enter.

labeent: To bylo první co jsem odzkoušel a nepomohlo. Bylo tam nastavení Evropa a pak Praha a konec. Žadna změna. po zadaní tohoto příkazu v terminálu a odklikaní mi to vypíše toto:
Current default time zone: 'Europe/Prague'
Local time is now: Sat May 24 16:24:51 CEST 2014.
Universal Time is now: Sat May 24 14:24:51 UTC 2014.
pokud ale vypnu NETWORK TIME tak mi to v BIOSu čas už nezmění ale Linux mi naběhne s +2 hod dopředu
Bohatyr: byl to překlep tak pardon, Mělo to byt 4,35Ghz a ne 4,35Mhz
Current default time zone: 'Europe/Prague'
Local time is now: Sat May 24 16:24:51 CEST 2014.
Universal Time is now: Sat May 24 14:24:51 UTC 2014.
pokud ale vypnu NETWORK TIME tak mi to v BIOSu čas už nezmění ale Linux mi naběhne s +2 hod dopředu

Bohatyr: byl to překlep tak pardon, Mělo to byt 4,35Ghz a ne 4,35Mhz

Naposledy upravil(a) pajus dne 24 kvě 2014, 16:31, celkem upraveno 1 x.
Tebou odkazovaný topic se týká Linuxu... Uživatelům čas zlobí konkrétně v Kubuntu, Tobě, jak píšeš, to v LM nezlobí, pouze ve Win a podle Tvé logiky je chyba v Linuxu. Já si to nemyslím. Jasným důkazem je i to, že nefunguje příkaz, který Ti napsal labeent.
JJ je to z Kubuntu. Těch odkazu tu mohu naházet par i s jiných distribuci Linuxu. Jak jsem už psal, upravím čas v BIOSu tak jak ma byt. Spustím Linux Mint. Pote dam restart a kouknu do biosu a čas je posunuty z5 o 2hodinky. Nebo Vypnu v nastavení času NETWORK TIME a čas se mi už v biosu nemění ale Linux mi jede z +2 hodinami dopředu. Widle sem ani nespustil.satapouch píše:Tebou odkazovaný topic se týká Linuxu... Uživatelům čas zlobí konkrétně v Kubuntu, Tobě, jak píšeš, to v LM nezlobí, pouze ve Win a podle Tvé logiky je chyba v Linuxu. Já si to nemyslím.