taky my to blblo nainstaloval jsem to co píšeš videa šly ale dál my to hlásilo na některých stránkách že to potřebuje adobe flasch player tak jsem se naštval a odinstaloval chromium a nainstaloval google chrome stable a už to maká je tam i adobe flasch player dale jsem instaloval hru tycoon a u té pro změnu nejde zvuk a při spuštění mi to řvalo že nemá grafiku že si ji musí doinstalovat asi zlatý linux mint 15 mate proti 17 mate nezbývá než doufat že se ještě u 17 ty mouchy nějak vychytají.
Moc se mi líbí tvrzení, že za to může LM 17, Chromium je prohlížeč na bázi Chrome, leč právě bez oněch proprietárních pluginů (např. pro přehrávání flash videí).
To, že nefunguje zvuk u nějaké hry může být způsobeno tím, že v LM 17 je podstatně novější jádro, než v LM 15 a je dost pravděpodobné, že už není podporován Tvůj HW (zejména jedná-li se o starší kus). Řešením může být downgrade na kernel, kde Ti to fungovalo....
Svádět hned vše na špatný op. systém mě docela zvedá ze židle.
netvrdím že za vše může mint 17/64 bit verze ale na 15 jsem měl chromium už z pluginy prakticky hned po instalaci nikde mi neřvali stránky že jim nějaký plugin chybí ani youtube jinak nejsem sám kdo si na chromium stěžoval a tu hru nějak bez toho zvuku překousnu horší je že občas se mi stane na mint 17 že jako by zatuhne něco dělám a najednou se nic neděje myš běhá a když dám zavřít tak po té tahám a gumuji myší obraz a komp musím vypnout na tvrdo tlačítkem nebo resetnout na bedně což se mi u 15 nikdy nestalo.
jinak si myslím že konfigurace by měla být dostatečná i když je to postarší kus a jeli na tom jak win 7 tak win 8 jenom test zakladní deska je MSI deska MS-7236 ver1 procesor intel dual core pentium d 2,8 ghz ram 2 gb grafika je od ,MSI nvidia nx 8400gs-TD256e - 256 mb
A zkoušel jsi ten starší kernel? Bude-li to zlobit i v něm, je chyba jinde. Takto se opravdu nedá tvrdit, že je chyba v LM 17.
A na Chromiu trvám, je to právě rozdíl mezi ním a Chrome. Od dob LM 15 se už také dost věcí změnilo.
zatím jsem ho nezkoušel nevím jak na něj ještě jsem ho nikdy neměnil jinak to blbnutí a občasné zamrzání asi dělal ovladač od grafiky bo jsem tam po instalaci linux mint 17 nainstaloval doporučený a to tento nvidia-331 - oubuntu7 jaký jsem používal na mint 15 ted jsem tam dal výchozí ovladač xserver-xorg-video - noveau a zatím se zdá že to neblbne ale poznám až po nějaké době používání jinak jsem zjistil že některé programy které jsem doinstaloval nefungují v češtině i když jsem dal češtinu uplatnit v rámci celého systému jsou to programy kde mi linux mint 15 češtinu doinstalovával tak mám dotaz zdali se to dá ještě nějak počeštit nebo jestli se musím smířit s tím že budou v angličtině.
zatím to vypadá že to byl ten ovladač grafiky dale jsem zjistil že mi nefunguje minitube ale to může být tím že youtube přechází na html když mu něco dám vyhledat tak to najde a jakmile má začít přehrávat tak se sám ukončí.
Týká-li se čeština obecně Mate, je možné, že ještě není celé úplně přeložené. Věř, že se chlapci z překladatelského týmu snaží, ale mají toho opravdu dost, takže vydrž. Týká-li se to jiných programů, vše opět záleží na tom, zda už daný program někdo přeložil. Sleduj tedy aktualizace, určitě se časem dočkáš. Pokud ale vládneš anglinou, můžeš se klidně do překladatelského týmu přidat, každá hlava dobrá.
diky anglicky neumim ještě tak poznám co je power of a power on angličtina to neni nic pro mne ja se učil na škole akorát tak ruštinu jinak se to týká spíše programů pro linux mint které jsem stahoval přes správce softweru a které mi dříve šli v češtině nebo na nich šla alespoň přepnout .