Všechny zdravím...chtěl bych poprosit o radu, potřeboval bych zprovoznit v Mate Remote desktop. Zkoušel jsem různé rady, co jsem našel na netu, ale nefunguje mi od verze 12 a ani nová verze 17 to neřeší...
Díky moc za rady.
Nefunkční Remote Desktop Mate
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční Remote Desktop Mate
A máš nainstalovan VNC server? : sudo apt-get install tightvncserver
Naposledy upravil(a) Kagkouro dne 04 čer 2014, 13:05, celkem upraveno 1 x.
LMDE- stabilita na prvním místě!
pokud ti jde o RD na linux z linuxu, je lepsi VNC
pro pristup z Woken muzes zkusit navod zde - je docela novy a jevi se mi rozumne, ale nezkousel jsem ho, sam pouzivam prave VNC
pro pristup z Woken muzes zkusit navod zde - je docela novy a jevi se mi rozumne, ale nezkousel jsem ho, sam pouzivam prave VNC
Linux Mint 17.3 x64 & Cinnamon 2.8.6
-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslel, že vnc server je obsažen standartně po instalaci, když jde v ovládacím centru nastavit sdílení obrazovky (je to tam tuším přes vino-settings).
Kontroloval jsem i nastavení v aplikacích při spouštění a tam je to podle všech návodů na netu správně..
Je tedy ještě potřeba doinstalovat tightvncserver?
Kontroloval jsem i nastavení v aplikacích při spouštění a tam je to podle všech návodů na netu správně..
Je tedy ještě potřeba doinstalovat tightvncserver?
aha, takze ti jde o VNC, tak ten tam je samozrejme obsazen (akorat ho musis povolit, aby se nekdo vzdalene mohl pripojit - vino-preferences)...tvuj puvodni dotaz se tykal RDP
-
- Kontaktovat uživatele:
jo...omlouvám se...blbě jsem to napsal...ve vino-prefereces to mám povolené, nicméně se nelze připojit... a tenhle problém se mi opakuje už od verze 12... pod Cinnamonem vše fungovalo o.k., ale pod Mate ne
zkus spustit vino-server v terminalu (nezavirej terminal) a zkus se k PC pripojit
mas port 5900 povolen v routeru? neblokuje ti tento port nejaky firewall?
nemas nahodou dva a vice monitoru? s tim ma Mate obecne docela problem, taky jsem s tim chvili zapasil, ale podarilo se to rozchodit...
mas port 5900 povolen v routeru? neblokuje ti tento port nejaky firewall?
nemas nahodou dva a vice monitoru? s tim ma Mate obecne docela problem, taky jsem s tim chvili zapasil, ale podarilo se to rozchodit...
-
- Kontaktovat uživatele:
V terminálu mi to nic nehlásí...vůbec nic...zkusil jsem jen najet z DVD Cinnamon a tam stejný postup co dělám v Mate funguje na první kliknutí..Chtěl jsem nastavit sdílení v rámci domácí sítě a firewall by neměl nic blokovat...tím testem s DVD Cinnamon jsem si to ověřil...já jsem kdysi narazil u Mate 13, že je tohle snad nějaký bug, tak to vypadá, že to ještě neopravili...