Sunbird pada

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Zamčeno
Zpráva
Autor

Sunbird pada

#1 Příspěvek od POST »

Používam Minta asi 3 mesiace. Všimol som si pár drobných vecí ktoré zatial vobec neriešim, lebo ani neviem ako majú fungovať (v Linuxu sa moc nevyznám) ale systém jako taký šlape dobre.
Dnes som skusil nainštalovať Sunbird, balíček sunbird-1.0b1.tar.bz2 som rozbalil do /opt/.
Program po chvílke práce spadne, pri kliknutí na niektoré tlačidlo (napr. pri nastavovaní) zas spadne. Stalo sa mi, že spadol sám chvílku po spustení. Hladal som rozne na nete (okrem stránok v angličtine) no nenašiel som nič.
V aplikácii na sledovanie systému som si v procesoch všimol spustené dva procesy:
sunbird (spí) a sunbird-bin (ten chvílu spí a chvílu beží), zmena v intervaloch 3-5 sekund. Pohladom na vyťaženie procesoru (Conky) je CPU2 v uvedených intervaloch od 2% po 100% a to neustále.

Problém s padaním programu som si všimol u správcu súborov Čaja. On v podstate šlape dobre a stabilne, len nesmiem v menu "Upraviť" kliknúť na Predvolby. Vtedy Čaja spadne, i keď nie vždy.

Prajem pekný deň.
Prajem pekný deň
20.2 Uma/Mate (1.24.0) 64bit, Jadro 5.4.0-74-generic x86_64
Allconius

Re: Sunbird pada

#2 Příspěvek od Allconius »

Ahoj, sunbird už nepoužívej místo něj je lightning, ten je přímo součástí Thundebirdu a nainstaluješ ho v něm (viz. obrázek)
Přílohy
Snímek obrazovky-1.png
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64

#3 Příspěvek od POST »

Thunderbird nepoužívam a ani nehodlám. Inštalovať poštového klienta aby som mohol používať kalendár, mi nepripadá zrovna zaujmavé riešenie. Našiel som ešte Osmo, no to je nejaké, nechcem.
Na Sunbird si pametám od jeho začiatku a dobre si pametám i nástup lightningu jako rozšírenia. Na ďalšom PC mi Sunbird pod Win šlape a preto že som si naň zvykol, ... Pre mňa je to program kt. spadá do kat. potrebných.
Skor by som vyriešiť ten problem s procesom sunbird-bin, vie mi niekto pomocť?

Nainštaloval som skúšobne Thunderbird s kalendárom lightning. Jeden falošný účet s 0 správami a naimportované udalosti ca 800. Thunderbird (24) sa spúšťa 20-25 sekúnd. To mi nerobí žiaden program, všetky sa spúšťajú okamžite.

V podpise vidím uvedené že používate prostredie Mate. Tiež máte problém so správcom súborov Čaja, že po kliknutí na Predvolby okamžite spadne?

V Linuxe sa nevyznám, je možné nainštalovať do mojej zostavy s Mate napríklad správcu súborov pre Cinnamon (Nemo), samozrejme aj spríslušnými balíčkami Cinnamonu. Bude spolupráca správcu súborov s ostatnými aplikáciami plne kompaktibilná?
Prajem pekný deň
20.2 Uma/Mate (1.24.0) 64bit, Jadro 5.4.0-74-generic x86_64
Allconius

#4 Příspěvek od Allconius »

Ahoj, MATE je ok caja mi nepadá a předvolby se otevřou, nemo je pro cinnamon, ale můžeš si v mate doinstalovat cinnamon přes správce software a před přihlášením si vybrat jestli chceš prostředí mate nebo cinnamon :-)
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Zamčeno