vertikální synchronizace v youtube

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zpráva
Autor
martin_zet

vertikální synchronizace v youtube

#1 Příspěvek od martin_zet »

Nevíte jak zapnout vertikální synchronizaci v internetových videích, youtube atd. (mint 17, firefox, nic jsem nedoinstalovával, grafika integrovaná Intel GMA 2500. Nevíte jak na to.
juhele2014

Re: vertikální synchronizace v youtube

#2 Příspěvek od juhele2014 »

:idea: Vertikální synchronizace? A jak se to projevuje? :idea:
martin_zet

#3 Příspěvek od martin_zet »

No klasicky prelivani obrazu, jako to je videt ve hrach a pri prehravani videa (nesynchronizovanost mezi grafikou a monitorem, respektive grafika jede rychleji, nez monitor)
Jsem na cinamonu.
admin

#4 Příspěvek od admin »

Zkus použít proprietární ovladač ze stránek Intelu.
martin_zet

#5 Příspěvek od martin_zet »

Intel stránky mě odkazují sem https://01.org/linuxgraphics/downloads, tady jsem zkusil tohle Graphics Installer 1.0.5 for Ubuntu* 14.04, 64-bit, po instalaci se nic nezmění, systém po obnově aktualizací nic nového nenajde (ani na úroveň 5), no a ve správci ovladačů taky nic nového. Tam v tom odkazu jsou výše 2014Q2 Intel Graphics Stack Release - rozsypané instalátory, do toho se pouštět nebudu, to bych si ten systém určitě rozsypal.
Bohatyr

#6 Příspěvek od Bohatyr »

juhele2014 píše::idea: Vertikální synchronizace? A jak se to projevuje? :idea:
... tento nezadouci efekt se nazyva ang. tearing:

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=5xkNy9gfKOg
- pokud se v testu z odkazu svisle pruhy "nelamou" a jsou behem pohybu celistve, je vse OK.

Zminovany problem jsem resil s LM Mate, kde jsem VSync za boha nemohl rozchodit a to s zadnym odlehcenym prostredim, jediny cinnamon me na ntb s int. Intel grafikou jede s VSync.
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
segfault

#7 Příspěvek od segfault »

http://www.howtoeverything.net/linux/is ... and-compiz

U AMD toto zafungovalo a mohlo by i u intelu.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
juhele2014

#8 Příspěvek od juhele2014 »

Bohatyr
Dík za info, tento problém znám pouze z vf techniky(PAL), ale tohle vypadá jako tzv. "křížová modulace". V tomhle případě spíš tipuji monitor, který už má nejlepší léta za sebou a jsou vyschlý kondíky v napájecí větvi. Martin nepíše, co má za monitor ...
Bohatyr

#9 Příspěvek od Bohatyr »

segfault píše:http://www.howtoeverything.net/linux/is ... and-compiz

U AMD toto zafungovalo a mohlo by i u intelu.
... u me osobne nezafungoval, v minulosti jsem jej zkousel, ale diky, mozna u Martina to bude fungovat
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
martin_zet

#10 Příspěvek od martin_zet »

Díky za reakce, monitorem to není mám LG IPS235, s vertikální synchronizací jsem měl větší či menší problémy i na jiných distribucích, myslím v manjaru stačilo přidat pár řádků už nevím kam :-) a video ve VLC přehrávalo bez přelívání. V Mintu jsem usazený už dlouho a nemám problém ve hrách ze steamu ani při přehrávání videa z VLC a vypadá to, že nemám s youtube videi problém ani v browseru chromium. Ve firefoxu se stejné video přelívá, problém bude asi v tom browseru. Chromium jsem používal dlouho, ale to zase teď od té 17ky to občas vyjede, že nemám nainstalovaný flash plugin, přitom ve firefoxu to jede.
Segfaultuv odkaz zkusim zitra.
Zamčeno