Ahoj,
na začátek chci říct, že používám LM 13 x64 (mate i cinnamon) a bez problémů mi funguje. Chtěl jsem nainstalovat LM 17 cinnamon a vše fungovalo, pak jsem uspal PC do paměti a šel doma něco udělat, když jsem se vrátil a nastartoval PC systém byl zamrznutý nedal jsem se odradit a zabil jsem Ctrl+Alt+Backspace no a zobrazila se mi úvodní obrazovka a byla taky zamrzlá. Musel jsem na tvrdo restartovat PC a po najetí a uspání se problém opakoval tak jsem aktualizoval kernel na 3.15.5. ale problém setrvával, tak jsem si zkusil nainstalovat LM 17 Mate x64 a ouha chovalo se to naprosto stejně, tak ted mám zpátky LM 13 mate x64 a vše šlape. Chtěl bych do budoucna LM 17, tak kdyby byla rada či zkušenost, jak se s tím poprat budu rád..
odkládací prostor mám 5,5 Gb
ovladač GK jsem nechal původní.
---------------------------------------------------------------------------------------------
LM 13 Mate x64
intel Pentium dual core 2.00 GHz, RAM 2GB, Nvidia 9500GT
Zamrzání LM 17
Re: Zamrzání LM 17
Ahoj,
možná bude právě problém v tom ovladači. Zkus nainstalovat proprietární podle http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... -17-qiana/ a napiš sem výsledek.
možná bude právě problém v tom ovladači. Zkus nainstalovat proprietární podle http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... -17-qiana/ a napiš sem výsledek.
Předem chci poděkovat Satapouchovi za rychlou reakci na můj problém..
Znovu jsem tedy nainstaloval LM 17 Mate x64 a podle návodu jsem nainstaloval nejnovější ovladač. Po restartu mě trošku zarazilo, že místo zeleno-bílé ikony, která se zobrazí při nabíhání se mi zobrazil nápis LINUX MINT a nabíhaly tečky, pak naběhla uvítací obrazovka. Po přihlášení vše fungovalo bez problémů i uspání a probuzení, takže to byla od Satapoucha rada nad zlato, tímto ještě jednou děkuji
Moje poznatky:
1. oproti LM 13 jsem musel v LM 17 nainstalovat firewall
2. v LM 13 se mi nepodařilo rozchodit hru War Thunder, ale v LM 17 se mi to povedlo
---------------------------------------------------------------------------------------------
LM 17 Mate x64
Znovu jsem tedy nainstaloval LM 17 Mate x64 a podle návodu jsem nainstaloval nejnovější ovladač. Po restartu mě trošku zarazilo, že místo zeleno-bílé ikony, která se zobrazí při nabíhání se mi zobrazil nápis LINUX MINT a nabíhaly tečky, pak naběhla uvítací obrazovka. Po přihlášení vše fungovalo bez problémů i uspání a probuzení, takže to byla od Satapoucha rada nad zlato, tímto ještě jednou děkuji

Moje poznatky:
1. oproti LM 13 jsem musel v LM 17 nainstalovat firewall
2. v LM 13 se mi nepodařilo rozchodit hru War Thunder, ale v LM 17 se mi to povedlo

LM 17 Mate x64
Absence defaultního screensplashe je ve zmíněném článku také objasněna
. Jinak nemáš za co, proto to děláme