Prosím o pomoc, v menu mám položku "Místa", kde se zobrazí záložky z Nema, tedy např. "Dokumenty", "Obrázky" a "Stažené", ale i záložky na připojení pomocí samby nebo SFTP, např. "sftp://ja@www.domena.cz/disk2/home/ja/neco" nebo "smb://192.168.1.16/spolecny/".
Když kliknu na lokální záložku, tak se správně otevře Nemo ve správném adresáři. Když ale kliknu na "síťovou" záložku, tak se nestane NIC. Žádna chyba, žádné upozornění, nic. Stejně se to chová v různých "places" apletech.
Prošel jsem takové ty základní logy, ale nikde žádná zmínka o něčem podobném. Kam se mám podívat, abych zjistil, co se po kliknutí děje a proč to selže? Díky
(Linux Mint 17 Cinnamon)
Nespouštějí se síťové záložky v Místech
Re: Nespouštějí se síťové záložky v Místech
Ahoj,
zkus tam najet pomocí terminálu, ten by měl vypsat, kde je zakopaný pes.
zkus tam najet pomocí terminálu, ten by měl vypsat, kde je zakopaný pes.
Ahoj, nevím, co přesně myslíš tím "najet pomocí terminálu", ale zkusil jsem tedy v terminálu spustit "nemo sftp://ja@www.domena.cz/disk2/home/ja/neco" a zobrazilo se to v pořádku.
To jsem myslel. A což tedy zkusit přidat spouštěč ručně do Míst pomocí menueditoru?
Když jsem přidal do menu položku s příkazem "nemo sftp://ja@www.domena.cz/disk2/home/ja/neco", tak se to zobrazí správně, tedy chová se to stejně jako z terminálu.
Ale všiml jsem si zajímavé věci. Pokud tu síťovou záložku spustím z Nema, tak dojde o obvyklému namountování a cesta se v Nemu - jako obvykle - objeví v sekci "Síť". Zároveň se ale tato cesta přidá do menu "Místa" a když na tuto položku kliknu, tak se Nemo otevře správně. Tedy zobrazení síťové záložky nefunguje, ale namountované jednotky funguje.
Ale všiml jsem si zajímavé věci. Pokud tu síťovou záložku spustím z Nema, tak dojde o obvyklému namountování a cesta se v Nemu - jako obvykle - objeví v sekci "Síť". Zároveň se ale tato cesta přidá do menu "Místa" a když na tuto položku kliknu, tak se Nemo otevře správně. Tedy zobrazení síťové záložky nefunguje, ale namountované jednotky funguje.
Mimochodem, je mi divné, pokud to ostatním funguje, neboť toto chování pozoruji na 2 počítačích (doma i v práci), oba po čisté instalaci. Nebo jsem jediný, kdo má v záložkách síťové cesty?