Linux Mint 17 Xfce nebootuje z HD [vyřešeno]
Linux Mint 17 Xfce nebootuje z HD [vyřešeno]
Ahoj,
vítej mezi námi. Jen se nejprve zeptám, volbu OS pro nabootování provádíš ze zavaděče Grub? A je správně nainstalován? Také se mi zdá poměrně málo paměti, i když Xfce je lehké prostředí
vítej mezi námi. Jen se nejprve zeptám, volbu OS pro nabootování provádíš ze zavaděče Grub? A je správně nainstalován? Také se mi zdá poměrně málo paměti, i když Xfce je lehké prostředí
Re: LM 17 xfce nebotuje z HD
Instaloval jsem původně LM vedle WXP. Při botování mi to nenabídne jaký OS chci instalovat. Proto jsem LM nainstaloval jako jediný OS a WXP nechal vymazat. Pak se při botování z HD objeví pouze hláška Verifing pool data a LM nenaběhne. Pokud tomu dobře rozumím tak Grub je zavaděč, který mi po spuštění PC nabídne jaký OS si zvolím pro spuštění v případě, že mám na PC dva OS. Nevím zda to dobře chápu. K nabotování však nedojde ani, když je mint instalován jako jediný OS na HD. Díky za pomoc, jsem laik pokud se týče linuxu.
Ano říkáš to správně. Problém asi bude v té slabé paměti a grafice, nemáš možnost jí rozšířit?
Rozšířím pamět jestli to půjde, a co s grafikou? Koupit jinou? Když si LM 17 xfce spouštim z Live DVD, tak mi to jede pěkně, vůbec se to nekouše.
Zkusil bych nejprve tu paměť, pokud to poběží, tak bych to ponechal.
OK, zvětšim pamět a dám vědět zda mi to botuje LM. Díky za tvůj čas.
LM 17 xfce nebotuje z HD
Mám doma zhruba 11 let starý počítač na kterém je OS WXP. Chtěl jsem si na něj nainstalovat Linux Mint 17 xfce. Instaloval jsem ho na HD nejdříve vedle WXP. Když měl počítač botova, tak načetl pouze WXP. Když jsem dával instalovat LM17 jako jediný OS, když měl počítač botovat, tak mint nenačetl a vše skončilo u hlášky Verifying DMI pool data. K naběhnutí mintu nedošlo. Ïnstaloval jsem několikrát, ale PC Mint z HD nenabotuje. WXP naběhnou bez problému. Když sputím Mint z Live DVD, tak na disku vydím nainstalované soubory mintu. Přesto Mint nenabotuje. V čem může být problém? Děkuji.
Ještě ke konfiguraci PC. CPU AMD Athlon 2500+ jádro Barton, Základní deska Soltek SL 75 FRN2-L, Čipová sada nVidia nForce Ultra 400, RAM 512MB, Grafika nVidia GeForce FX 5600, HD Western digital 2 x 80 GB.
Ještě ke konfiguraci PC. CPU AMD Athlon 2500+ jádro Barton, Základní deska Soltek SL 75 FRN2-L, Čipová sada nVidia nForce Ultra 400, RAM 512MB, Grafika nVidia GeForce FX 5600, HD Western digital 2 x 80 GB.
Koukám, že máš dva disky. Je možné, že si nainstaloval grub na disk, který není v biosu nastaven jako bootovací ?
Jinak tady je utilita na nabootovani operacnich sytemu:
http://www.supergrubdisk.org/category/d ... sk-stable/
Nabootuj pomocí toho svůj Mint a pak v terminálu:
sudo grub-install /dev/sda (nebo sdb, hda, hdb ... - tedy ten disk, ze kterého se načítá mbr)
sudo update-grub (asi není třeba, ale ničemu neuškodí)
Jinak tady je utilita na nabootovani operacnich sytemu:
http://www.supergrubdisk.org/category/d ... sk-stable/
Nabootuj pomocí toho svůj Mint a pak v terminálu:
sudo grub-install /dev/sda (nebo sdb, hda, hdb ... - tedy ten disk, ze kterého se načítá mbr)
sudo update-grub (asi není třeba, ale ničemu neuškodí)
S 512MB paměti a 128MB grafikou bude mít i Xfce problém naběhnout....
Já jsem přikoupil druhý HD právě proto, že mi nebotoval LM. Tak jsem myslel, že by to mohlo být HD a koupil jsem ještě jeden, ale situace je stejná. Insatalce proběhne úspěšně, ale botování ne.