CD-pripajanie odpajanie

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
bzucomh

CD-pripajanie odpajanie

#1 Příspěvek od bzucomh »

Dobry den,
bol som nuteny prejst z Linuxu Mint 11 na 17. Opat sa vyskytol problem s pouzivanim CD-mechaniky. Na vyriesenie som pouzil cast zo stareho fstab na modifikaciu noveho, kde mi to v starom linuxe fungovalo bez problemov, no po modifakacii noveho to nejde.Tu je vypis:
#pripojenie cdrom
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec 0 0

A tu je problem: Ked vlozim do CD mechaniky medium, pekne ho nacita, no ked ho vyberiem (manualne) nie softverovo, a vlozim ine, to mi sice nazov media nacita, ale nic sa nedeje. Vo vlastnostiach sa medium tvari ako prazdne. Musim dat CD "otvorit" softverovo, resp. unmount a znovu ho musim dat nacitat. A co je horsie pokial ho neodpojim, a odhlasim sa tak novemu pouzivatelovi sa CDromka neda pouzivat vobec, resp. pre unmouny cdromky potrebuje moje heslo spravcu. V starom systeme som mal podobny problem avsak po modifikovani fstab to fungovalo uplne korektne t.j. ako vo Windows. Vie mi prosim niekto poradit??? A este jedna mala otazocka. Mam Skype nastaveny tak aby sa mi po zapnuti PC a prihlaseni uzivatela automaticky spustil.Ak sa ale odhlasim a znova prihlasim, zmizne mi zo stavoveho riadku (tam kde je cas, hlaska o stave systemu a podobne applety).Ked ho spustim z MENU tak mi nahodi prihlaseneho uzivatela avsak miniatura sa nezobrazi.
Dakujem velmi pekne za kazdu radu

M.
RadekD

Re: CD-pripajanie odpajanie

#2 Příspěvek od RadekD »

Problém s CD/DVD jsem sice neřešil - vše funguje v základu - ale mohl by pomoci automount. K ikoně skype: chtělo by to alespoň do podpisu napsat, jaké prostředí používáš. Informace "Mint 17" moc neřekne.... Nemáš na liště ikonu obálky? Třeba Pidgin se schovává tam...
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Zamčeno