Ahoj,
v subore word otvorenom v LO bol zmeneny format obrazku vytvoreneho v Autocade 2010. Ani ho neviem v LO upravit tak, aby jeho velkost bola taka, aka v povodnom MS Office. Proste je tu nekompatibilita, ktoru je potrebne odstranit. A takych problemov asi bude viac. Fandim LMint, ale napriklad som sa pokusal instalovat MS office 2010 cez Wine a nepodarilo sa . Pri viac nasobnom skusani aj cez playonlinux mi PC zamrzlo a nepomahalo ani ctrl-alt-Backspace, takze tvrdy hardreset... Takze problem zo stabilitou? Stabilitu systemu si predstavujem tak, ze ak sa nieco pokazi a zamrzne, dana aplikacia, alebo problem sa dá vypnut a system sa da uviest do chodu bez restartu, pripadne nezamrzne vobec nic.
Dalsi problem je s Draftsight - cad , z ktoreho ak prenasam obrazok , ci do MS Office alebo Libre Office, tak je tam kostrbate pismo- chybajuce fonty alebo co? Pri prenose z LO este dalsi problem, ze pozadie, ktore je cierne v draftsigthe sa nezmení na pozadie biele v LO. Teraz neviem , ci je to problem Draftsightu alebo LO. Draftsight sam o sebe funguje v LM nejako spomalene, ale to je sposobene pravdepodobne mojou grafikou AMD. Dufam ze ovladace sa budu stale zlepsovat...
Pod LMintom mi nepobezi ani staticky program IDA-Nexis. Ani pod Wine. Takze zase problem kompatibility.
Toto pisem nie preto, aby som kritizoval, ale aby som upozornil na nedostatky a aby sa to dostalo k ludom, ktori zlepsuju LMint a jeho stabilitu a kompatibilitu. Mam rad LMint, ale pokial sa kompatibilita nezlepsi, nemozem ho pouzivat naplno, aj keby som chcel. Nie som programator , iba uzivatel...Prajem Mintu , aby sa dalej zdokonaloval.
Libre office, MS Office,Draftsight,Nexis
Libre office, MS Office,Draftsight,Nexis
LM17.2 64bit Cinnamon, Kern. 3.16.0-38, i5-2320 CPU@ 3.00GHz x 4 int.VGA, ATI HD 6770 1GB DDR5-128bit, 4GB RAM, GIGABYTE P67A-D3 P67 s1155 DDR3
Re: Libre office, MS Office,Draftsight,Nexis
A co kdyby páni vývojáři od Tebou zmíněných aplikací vytvořili verze pro Linux? Obávám se, že míč je na jejich straně, nikoliv na straně LM, potažmo Linuxu obecně....
Ahoj, co se týká těch fontů tak by mohlo pomoci nainstalovat MS fonty: ttf-mscorefonts-installer, jinak co se týká SW je dobré používat multiplatformní SW. Pokud budeš používat SW navržený jen pro jeden OS tak s tím budou vždycky problémy. Takže první co jsem udělal při přechodu z Windows je, že jsem si ještě na Windows nahradil všechen SW multiplatformní alternativou. Můžeš mrknou např. sem: http://www.abclinuxu.cz/software/alternativy
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
díky za radu, budem testovať ďalej...Allconius píše:Ahoj, co se týká těch fontů tak by mohlo pomoci nainstalovat MS fonty: ttf-mscorefonts-installer, jinak co se týká SW je dobré používat multiplatformní SW. Pokud budeš používat SW navržený jen pro jeden OS tak s tím budou vždycky problémy. Takže první co jsem udělal při přechodu z Windows je, že jsem si ještě na Windows nahradil všechen SW multiplatformní alternativou. Můžeš mrknou např. sem: http://www.abclinuxu.cz/software/alternativy

LM17.2 64bit Cinnamon, Kern. 3.16.0-38, i5-2320 CPU@ 3.00GHz x 4 int.VGA, ATI HD 6770 1GB DDR5-128bit, 4GB RAM, GIGABYTE P67A-D3 P67 s1155 DDR3