Zdravim vsechny,
muj problem zacal prisekavanim .avi souboru a podobnych. .mkv jede v poradku. Casem jsem si vsiml ze se video prisekne vzdy kdyz mi nevim proc sama od sebe vyjede listicka o intenzite podsviceni. Ktere mi stejne nefunguje ani po zmacknuti tlacitka. Po naistalovani kernel 3.15.3 se casy sekani prodlouzili ale stejne jsou. Procital jsem ze nekdo mel ty same problemy, to mi nepomohlo.Toto problem cislo jedna. Ty dalsi dva asi vim pricinu. Nedalomi to, a nainstaloval jsem aktualizace, od te doby se mi seka flash player, video, zvuk jede spravne, cely firefox je spomalen, nejde poradne pracovat, opera to same. Kdyz jsem tady hledal odpoved, radili odinstalovat druhy adobe flash player, ze firefox ma svuj, nainstalovan jsem ho mel, po odinstalovani se vse jeste zhorsilo do neunosnych mezi. Tet me napadlo ze mi nejde nacist od zacatku na opere facebook, nesetkal se s tim nekdo? Jde nejak odstranit nainstalovane aktualizace? Nechtel bych preinstalovavat mint, zrovna na toto nemam v tuto chvili cas. Prostredi pouzivam KDE. Predem dekuji za jakykoli nazor k me situaci!
a mint je 17.... skleroza neboli ale tet by melo byt info kompletni!
Sekání .avi , flash playeru, spomaleni Firefox prohlížeče
Sekání .avi , flash playeru, spomaleni Firefox prohlížeče
Naposledy upravil(a) Netrefil dne 06 říj 2014, 19:55, celkem upraveno 1 x.
-
Re: Sekání .avi , flash playeru, spomaleni Firefox prohlížeč

jen at zase nezapomenu, prostredi KDE.juhele2014 píše:Odpověď je snadná - až zjistíme, co máš za stroj, lze cíleně radit a napovídat. Tipnu si - jde o starší kousek, ještě v chodu, ale s výkonem to bude poněkud horší. Nevadí, zkus pár slovy popsat tvůj počítač a pak uvidíme ...
proc. i3-2310m 2.1Ghz, dvoujadro, 6GB DDR3, HD3000 grafika. na tehle sestave musi jet - podle me vse bez zavahani.
po znovunaistalovani adobe flash pres spravce softwaru zacal firefox slapat jako hodinky ikdyz pred odebranim se prisekaval. Tet me trapi jen ty avicka a sama se obevujici infolista o zmene svetlosti displaye. Na praci s internetem mam radsi operu nez firefox takze kdyby nekdo vedel proc se mi nenacita facebook na opere byl bych vdecen. sem tam tam mrknu a delat s operou a kvuli te cipovine zapinat firefox me teda nebere. Jinak model notasu je Packard Bell EN TS13-HR-343CZ jestli nahodou nekdo neco takoveho neresil s tim rizenim podsvetleni displaye. Proste mam tam tlacitka na zmenu svetlosti a kdyz to zmacknu zacne se sekat kurzor. To by nebylo nejhorsi, proste bych na tlacitka nasahal ale ona se ta lista vazne spusti sama a v tom je zakopan pes sekani avicek, po naistalovani noveho kernelu to uz neni tak casto ale stale a hlavne pri spusteni avi souboru.
-

uz v prvnim prispevku jsem psal ze .mkv prehrava bez problemu. takze prehrivanim to asi nebude. kernel mam 3.16.3 , jak jsem se dival mam tam 15, moje chyba, sata, usb3, vse se prisekava stejne. problem je v tom nastaveni intenzity osvetleni ale nevim jak to zrusit.....juhele2014 píše:na tehle sestave musi jet - podle me vse bez zavahani. Tak to máš pravdu, problém bude asi někde jinde. Možná špatné chlazení noťase, ale to víš sám, kdys to naposledy rozebíral a čistil. Nebo zkus jiný přehrávač, mimochodem, film pouštíš na dvd nebo z hardisku? Problém s operou a facebokem nechápu. Nahraj nové jádro (3.16.3) a postupně abgrejduj (1 až 4), snad se to zlepší.
Na problem prisekavani .avi souboru mi pomohlo vypnout ve sprave napajeni jas obrazovky.
Na sekani adobe flash playeru a celeho prohlizece mi zatim nezbyva nic jineho nez odinstalovat adobe flash player ve spravci softwaru a pote znovu nainstalovat, kdy mi zase prohlizeni jede v poradku nejakou chvili.
Na sekani adobe flash playeru a celeho prohlizece mi zatim nezbyva nic jineho nez odinstalovat adobe flash player ve spravci softwaru a pote znovu nainstalovat, kdy mi zase prohlizeni jede v poradku nejakou chvili.
-

o prispevek vyse jsem napsal ze problem delal adobe flash a staci ho odinstalovat a zase naistalovat a videa ve flash playeru jede v pohode. O zatezi ve flashi, jede mi bez chybicky .MKV s rozlisenim 1080i. nejake internetove videa mi nemuzou zapotit procesor. Jinak diky za ochotu! No stejne to neni vyresene na 100% protoze nekdy to jede bez problemu nekdy se to prisekava obcas, ale tohle uz preziju. Hlavne ze vim kdyz to uz se na to nejde koukat staci preinstalovat adobe flash player...... Spise jsem si vsiml kdyz mas otevrenych pres 35 zalozek tak to blbne to video..... staci se hlidatjuhele2014 píše:Nedalo mě to, a provedl jsem malý testík - v několika prohlížečích sem pustil video ze Streamu, konkrétně tuhle přiblblou relaci http://www.stream.cz/nejnovejsi/restart ... imni-depku (čistě pro testovací účely). Kvalitu jsem volil střední. Přesto, že nejde o nic složitého, dokáže tohle video slušně vytížit CPU. Dokonce došlo i k zasekávání videa (Rekonq), zátěž i přes 40%, u Firefoxu to kolísalo mezi 10-20%, ale nejlépe dopadl "chrobák", prohlížeč Chromium. Ten zatížil CPU kolem 10%, ani ne. Takže prubni tento prohlížeč, jestli se to nezlepší, ještě mě napadlo v biosu přiřadit grafické kartě víc (nebo méně) paměti, nějaká volba tam jistě bude. Neboj se postnou nějaká čísla (zátěž CPU), aby měl člověk představu, v jaký kondici ten tvůj notebook je, jestli ta zátěž procesoru není extra vysoká. (program Sledování systému)