Mám Mint 14 Mate a doinstalován balíček mint-meta-cinammon. Obě prostředí v poho fungují. Na zkoušku jsem přepnul systém do angličtiny a za boha to nejde vrátit zpět. viz print screeny.
rady, porady ? díky
Přílohy
Screenshot-Language Support.png (41.97 KiB) Zobrazeno 2653 x
Screenshot-Installed Languages.png (40.33 KiB) Zobrazeno 2653 x
To se mi také stalo... češtinu odinstaluj(odškrtni jí), odhlaš se a znovu přihlaš. Potom jí tím samým způsobem nainstaluj, restartni bednu a měla by se ti ukázat. Ještě je pak potřeba jí aplikovat na celý systém, což provedeš kliknutím na jazykovou podporu a tam na tlačítko uplatnit v rámci celého systému.
satapouch píše:To se mi také stalo... češtinu odinstaluj(odškrtni jí), odhlaš se a znovu přihlaš. Potom jí tím samým způsobem nainstaluj, restartni bednu a měla by se ti ukázat. Ještě je pak potřeba jí aplikovat na celý systém, což provedeš kliknutím na jazykovou podporu a tam na tlačítko uplatnit v rámci celého systému.
Se skořicí nemám zkušenosti. Ale všiml jsem si, že po nainstalování systému (Mate) taky čeština nejde nainstalovat. Ale pomohlo nejprve aktualizovat systém a pak teprve nainstalovat češtinu.
Tak snad ti to pomůže.
No je to nějaké zapeklité. Oba doporučované postupy jsem zkoušel. Něco už mám na Linuxu nalítáno , ale tady jsem asi hrábnul do systému moc hluboko (ještě experimenty s Compizem). Vidím to na reinstall. Nezoufám. S Mintem se teprve seznamuji
To není na reinstal... prostě se ti čeština musí dostat na první místo nad anglinu... ten postup zaručeně funguje... už jsem to dělal na více kompech, jen je třeba češtinu opravdu odinstalovat a znovu nainstalovat.