Klávesová zkratka [vyřešeno]
Klávesová zkratka [vyřešeno]
Ahoj všem na fóru!
Prosím, mám problém. Jak zruším přiřazení klávesové zkratky "levý Alt + pravé tlačítko myši"?
Potřebuji tuto zkratku v programu Blender a nějak se nemohu dohledat, jak na to.
Děkuji
Prosím, mám problém. Jak zruším přiřazení klávesové zkratky "levý Alt + pravé tlačítko myši"?
Potřebuji tuto zkratku v programu Blender a nějak se nemohu dohledat, jak na to.
Děkuji
Naposledy upravil(a) piticko dne 22 pro 2014, 22:52, celkem upraveno 1 x.
Re: Klávesová zkratka
Ahoj a vítej,
verze Mintu, pracovní prostředí? Bohužel jsem v kávové sedlině nic o Tvém OS nenašel.....
verze Mintu, pracovní prostředí? Bohužel jsem v kávové sedlině nic o Tvém OS nenašel.....
Linux Mint 17 Cinnamon 2.2.16, Kernel 3.13.0-24-generic, 32 bit
Snad jsem opsal vše, co je potřeba.
Snad jsem opsal vše, co je potřeba.
Nastavení systému - Klávesnice - karta Klávesové zkratky, tam je snadno upravíš 

Nastavení jsem prošel, ale tuto možnost jsem tam neobjevil...přece nejsem slepý...posílám pro jistotu screen "menu", které mi vyskočí.

Tak jinak; Menu (ikona vpravo dole na hl. panelu) - Volby - Klávesnice a pak podle výše uvedeného.
Ale jo, nastavení jsem našel, jen tam není žádné, které přiřazuje nějaké funkci "LevýALT + Pravé tlačítko myši"... 

Jenže já nechci, aby fungovala. Když teď zmáčknu třeba v prohlížeči Firefox levý Alt a současně pravé tlačítko, tak mi vyskočí nabídka, co jsem ukázal o pár příspěvků výše...No a mě tímpádem nemaká jiné přiřazení přímo v aplikaci, co potřebuji...
Nainstalovat dfconf-tools a pak vyhledat řetězec "mouse-button". Hodnotu <Alt> změnit na <Super> a mělo by to zabrat.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB