Přepsání programu v Excelu

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zamčeno
Zpráva
Autor
Derimy

Přepsání programu v Excelu

#1 Příspěvek od Derimy »

Dobrý den, jsem na fóru nová, takže nevím jak to tu chodí. Ale už asi rok používám na svém počítači Linux Mint Cinnamon. Řeším problém s programem, který mi manžel vytvořil v Excelu a otvírám ho pomocí Windows ve Vitual Boxu. Jenže v poslední době program používám denně a už mě nebaví stále čekat až se Windows uráčí načíst aktualizace a začít fungovat. Nenašel by se tu někdo ochotný mi tento program přepsat, abych jej mohla používat v Linuxu? A kolik by tato služba stála? Jsem na mateřské dovolené, takže mé finanční prostředky jsou omezené. Děkuji za odpověď.
janek-m

Re: Přepsání proggramu v Excelu

#2 Příspěvek od janek-m »

Dobrý deň,
Zrejme nejde o program ale o upravené nastavenia a funkcie kanc. balíka Excel, prispôsobeného na používanie a zápis určitých hodnôt. Keďže neopisujete presnejšie o čo ide, tak je aj ťažšie poradiť, či je takto možné nastaviť aj LibreOffice používaný pod Linuxom.

Jednou z možností je aj inštalácia MS Office pod Linuxom. Cez PlayOnLinux (aplikácia sa nachádza v Centre softvéru) sa dá MS Office nainštalovať a relatívne bezproblémovo funguje. Takáto možnosť sa aj využíva, hlavne ak sa často upravujú dokumenty Wordu/Excelu a je potrebné zachovať formát. LO totiž nie je na 100% kompatibilný s MS Office.

Osobne si však myslím, že najodbornejšie nasmerovanie a možné riešenie Vášho problému nájdete na fóre http://www.openoffice.cz/
Derimy

#3 Příspěvek od Derimy »

Dobrý večer, děkuji za reakci. Zde je část toho, co manžel udělal.

Kód: Vybrat vše

List6 - 1
Option Explicit
'Private Sub CommandButton4_Click() 'Hromadný tisk objednávky
'
Dim i As Long
'For i = 136 To 160 Step 2
'
ThisWorkbook.Worksheets("Databáze").Cells(i, 1).Select
'
CommandButton2_Click
'
'
Application.ScreenUpdating = False
'
Dim RadekO As Integer, SloupecO As Integer
'
Dim RadekV As Integer, SloupecV As Integer
'
Dim CenaCelkem As Single, CenaMat As Single, CenaPrac As Single
'
Dim Mnoz As Double
'
Dim Vyp As Object, Obj As Object
'
Set Vyp = ThisWorkbook.Worksheets("Výpočty")
'
Set Obj = ThisWorkbook.Worksheets("Objednávka")
'
Obj.Range("G2").Value = ""
'
'*********************************** cena zákusků
'
RadekO = 12
'
SloupecV = 7
'
RadekV = 6
'
CenaCelkem = 0
'
CenaMat = 0
'
CenaPrac = 0
'
Do While Not IsEmpty(Obj.Cells(RadekO, 2))
'
CenaCelkem = CenaCelkem + Obj.Cells(RadekO, 3).Value * Vyp.Cells(2, SloupecV).Value
'
CenaPrac = CenaPrac + Obj.Cells(RadekO, 3).Value * Vyp.Cells(4, SloupecV).Value
'
SloupecV = SloupecV + 1
'
RadekO = RadekO + 1
'
Loop
'
'*********************************** dosazení použitého materiálu

Zkoušela jsem manžela "ukecat", aby mi to do LibreOffice přepsal sám. Jenže nemá čas se to učit a možná se mu do toho ani nechce. Jeho odpověď zněla, že by bylo nejlepší to napsat v nějakém programovacím jazyce. A to už jsem se začala ztrácet. Proto se obracím sem.
janek-m

#4 Příspěvek od janek-m »

Podľa toho, čo ste uviedli, ide o naprogramované makro. Keďže v Exceli je toto makro hotové, tak by ho možno stačilo s menšími úpravami otestovať v LO:
http://www.gymkrom.cz/web/ict/materialy ... O-Calc.pdf
http://www.openoffice.cz/doplnky/mala-m ... ogramovani

Ďalšou možnosťou, ktorú som už spomenul, je nainštalovať Excel do Linuxu a vyskúšať funkcionalitu makra. Myslím si, že keď Váš manžel dokázal napísať (naprogramovať) takéto makro, dokázal by ho celkom rýchlo otestovať aj pod LO :)

Alebo sa teda obrátiť na fórum openoffice.cz, kde sú aj profíci zaoberajúci sa programovaním.
Zamčeno