ahojte
uvažujem o kúpe gps navigácie a potrebujem poradiť, nakoľko s tým nemám skúsenosti
mám takú požiadavku, aby som si v pc vedel naplánovať trasu aj s prejazdnými bodmi, túto uložil napr. na kartu a v aute si túto trasu z karty načítal
je toto takto vôbec možné?
ak áno, aký sw potrebujem do pc a od ktorého výrobcu si zakúpiť navigáciu aby to spolu fungovalo?
GPS navigácia
Re: GPS navigácia
Ahoj,
Sice to není přímo odpověď na tvůj dotaz, ale třeba ti to pomůže ve výběru navigace.
Já si koupil navigaci Garmin s tím, že si do ní nahraji mapy a aktualizace a když jsem zařízení připojil k pc, kde mám Linux mint 17.1 mate, tak jsem postupoval podle návodu, kde vše děláš přes internetový prohlížeč a zde jsem narazil na problém vyskocilo mi okno, že musím mít OS buď windows nebo Mac os x. Zkusil jsem to ''ocurat'' a přes wine jsem nainstaloval firefox pro win a opět ta stejná hláška, takže nemít doma druhý pc s widlema byl jsem nahraný..
Třeba ti to trochu pomůže s výběrem navigace..
Sice to není přímo odpověď na tvůj dotaz, ale třeba ti to pomůže ve výběru navigace.
Já si koupil navigaci Garmin s tím, že si do ní nahraji mapy a aktualizace a když jsem zařízení připojil k pc, kde mám Linux mint 17.1 mate, tak jsem postupoval podle návodu, kde vše děláš přes internetový prohlížeč a zde jsem narazil na problém vyskocilo mi okno, že musím mít OS buď windows nebo Mac os x. Zkusil jsem to ''ocurat'' a přes wine jsem nainstaloval firefox pro win a opět ta stejná hláška, takže nemít doma druhý pc s widlema byl jsem nahraný..
Třeba ti to trochu pomůže s výběrem navigace..
ďakujem za odpoveď,
to tam bola zas nejaká sr*čka ako aktivex?
...že kvôli "bezpečnosti"?
ale dobre, aspoň mám vodítko, budem sa na to pýtať predajcu, teda, či sa aktualizácia robí cez web prehliadač
to tam bola zas nejaká sr*čka ako aktivex?
...že kvôli "bezpečnosti"?

ale dobre, aspoň mám vodítko, budem sa na to pýtať predajcu, teda, či sa aktualizácia robí cez web prehliadač
-
Ano, v zásadě to možné je. Nemám sice autonavigaci, pouze Garmina Dakotu, v šuplíku je na odpočinku etrex Vista. Plánování jsem zkusil na mapách seznamu, přes položky Plánování a Body a měření. Naklikáš si do mapy body, které se pospojují. Na konci si práci uložíš, defaultně pod názvem route.gpx Tento soubor si pak zkopíruji do navigace, konkrétně do adresáře Garmin - GPX - Archive. Pak jednoduše nalistuji ve Správci tras, v archivu požadovanou trasu a tu si můžu zobrazit v Garminu. Není to nic složitého, používám garmina už nějaký pátek a je to vcelku spolehlivý kus HW. Trasy si neplánuji, dříve jsem hledal sem tam nějakou kešku, nyní mám navigaci spíše pasivně jen pro záznam prošlé trasy, nebo sem tam mrknu na displej, abych se přsvědčil, že jdu fakt šejdrem
a opravím si hned kurs, na to je to fajn ... Prošlou trasu si pak přetáhnu do Google maps, tam se můžu pěkně pokochat, nebo se dá zobrazit např. na cyklomapách tady http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/ 

super, ďalšia informácia
ešte pár ľudí pridá svoje poznatky a pomaly sa vytvorí aký taký obraz
ešte pár ľudí pridá svoje poznatky a pomaly sa vytvorí aký taký obraz