ovladac na sentinel pro

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
palo3

ovladac na sentinel pro

#1 Příspěvek od palo3 »

Nemôžem rozchodiť pod LM hardwarovy kľúč. Na strankach vyrobcu ho nepodporuju v najnovsich verziach ubuntu. Nejaká rada?
LM17.2 64bit Cinnamon, Kern. 3.16.0-38, i5-2320 CPU@ 3.00GHz x 4 int.VGA, ATI HD 6770 1GB DDR5-128bit, 4GB RAM, GIGABYTE P67A-D3 P67 s1155 DDR3
Allconius

Re: ovladac na sentinel pro

#2 Příspěvek od Allconius »

Ahoj, a co je to za typ?
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
DrShame

#3 Příspěvek od DrShame »

Tak jsem se v tom rejpal a myslím, že jsem to nakonec vyřešil :)

1. stáhni http://www.safenet-inc.com/uploadedImag ... _7.6.0.zip

2. rozbal to někam (třeba do dokumentů) - rozbalení se dá provést pomocí menu pravé myši "rozbal sem"

3. vejdi do rozbaleného adresáře a z podadresáře driver a server někam přemísti ty dva rpm balíčky sntl-sud-7.5.1-0.i386.rpm a sntl-server-7.6.0-0.i386.rpm

4. nainstaluj program alien
sudo apt-get install alien

5. jdi tam kam jsi zkopíroval ty rpm balíčky a překonvertuj je na archívy tgz (systém se totiž instalaci i386 rpm balíčků brání zuby nehty :) )

sudo alien --to-tgz --scripts sntl-sud-7.5.1-0.i386.rpm
sudo alien --to-tgz --scripts sntl-server-7.6.0-0.i386.rpm

(vytvoří to dva soubory tgz s podobnými názvy)

6. rozbal server tgz, vejdi do rozbaleného adresáře (tak aby si viděl podadresáře opt a install) a v terminálu proveď následující:

mv install ..
sudo cp -rv * /
cd ../install
sudo ./doinst.sh
rm *
cd ..
rmdir install

7. rozbal sud tgz, vejdi do rozbaleného adresáře (tak aby si viděl podadresáře opt a install) a v terminálu proveď následující:

mv install ..
sudo cp -rv * /
cd ../install
sudo ./doinst.sh

(to doinst vypíše nějakou chybu, ale to je zatím ok)

sudo chmod 777 /opt/safenet_sentinel
sudo chmod 777 /opt/safenet_sentinel/common_files
sudo chmod 777 /opt/safenet_sentinel/common_files/sentinel_usb_daemon
sudo chmod 777 /opt/safenet_sentinel/common_files/sentinel_usb_daemon/*

(práva adresářů daemona byly z nepochopitelných důvodů odlišné od adresářů serveru, tak jsem je sladil)

8. otevři a uprav soubor load_daemon.sh ve výše uvedeném adresáři (třeba pomocí "nano" - editor textu příkazové řádky, pokud nemáš tak se dá doinstalovat pomocí apt-get)

sudo nano /opt/safenet_sentinel/common_files/sentinel_usb_daemon/load_daemon.sh

v tom souboru vymaž všechno až na první řádek a doplň jeden další řádek aby obsah souboru vypadal následovně

Kód: Vybrat vše

#!/bin/sh

start-stop-daemon --start --exec /opt/safenet_sentinel/common_files/sentinel_usb_daemon/usbdaemon
9. to by mělo být vše, po restartu se mi v adresáři /var/run/sentinel/ objevil soubor u.daemon, takže to asi funguje. Ale jestli to opravdu funguje poznáš až zkusíš ten usb klíč.

edit: teď tu pár dní nebudu tak ať se zadaří :)
palo3

#4 Příspěvek od palo3 »

Ahoj,
to Allconius : typ je sentinel super pro, či to má nejaké iné označenie, to neviem?
to DrShame : veľmi pekne ďakujem za skutočne podrobný návod :) , aj mne sa na konci po reštarte v adresári /var/run/sentinel/ objavil subor u.daemon. Ale kód, ktorý sa má spárovať s hardlockom, prostredníctvom exe súboru spúšťaného cez wine nebol spárovaný(alebo zapísaný?) Vypisuje mi "key not found or wrong password" Súbor s heslom(kódom) je zaručene dobrý, takže asi systém neregistruje kľúč. Ale aj tak díky, za pokus to stálo.
LM17.2 64bit Cinnamon, Kern. 3.16.0-38, i5-2320 CPU@ 3.00GHz x 4 int.VGA, ATI HD 6770 1GB DDR5-128bit, 4GB RAM, GIGABYTE P67A-D3 P67 s1155 DDR3
DrShame

#5 Příspěvek od DrShame »

Tohle ti přes wine nepůjde. Windowsovský program, i když spuštěný v linuxu přes wine, stále vyžaduje windowsovský ovladač a s ovladačem linuxu si neporadí. Ty ovladače pro linux tam má výrobce jen pro linuxové programy, které vyžadují ten hw klíč.

Poslední šance je zkusit to přes virtualbox, ale tam je opět problém s předáváním informací mezi ovladači linux <> windows.

Jinak funkčnost linuxového ovladače se dá prověřit i následovně:

sudo /opt/safenet_sentinel/common_files/sentinel_usb_daemon/usbdaemon status

usbdaemon already running!!
sudo /opt/sentinel/sentinel_protection_server/loadserv status

Sentinel Protection Server is running.
Zamčeno