Stáhl sem si program na vyhledávaní virů a nakažených souborů. CLAMTK Našlo mi to 15 hrozeb. Dal sem je do karantény. Bohužel nejdou zkopírovat abych je dal sem do fóra. Musel sem to opsat. Zde sou nálezy:
comctl32.dil
libmono-2.0-x86.dil
libnomo-2:0-86-64dil
monop.exe
monoposixxhelper-x86-64dil
msiorlip.dil
novell.directory.ldap.dil
public.all.zip.77e1975bdee96b10...........
sourleinit.dat
Ještě tam mám dva a skládají se ze samých čísel.
Vše sem dal do karantény.
Karanténa zřejmě kvůli dualbootu s Windows [vyřešeno]
- miloslav.Čermák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karanténa
Nevím, zda jsi to opsal správně, ale soubory .dll jsou win knihovny .exe je spouštěcí soubor win aplikací a zip je archiv. Vše patří do OS Windows a s Linuxem nemají souvislost, Ty máš dualboot s widlema?
- miloslav.Čermák
- Kontaktovat uživatele:
Mám to celý přeinstalovat ???? Byl tam nainstalovanej Windows XP.
- miloslav.Čermák
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív vedle sebe a pak to ukazalo chybu při instalaci a znova sem to nainstaloval, ale je možný že ta chyba tam zůstala. Já bych to přeinstaloval to mám za chvíli.
Když vyskočí okno s výsledkem vyhledávání, tak u každého "nakaženého" souboru je cesta odkud poškozený či nakažený soubor pochází. Bylo by se dobré podívat a třeba byste zjistil, že např. máte disk rozdělený na C a D kde máte zálohu (filmy, hudbu atd.) a kde se nachazí exe soubory nebo záloha win a to může clamTk vyhodnotit jako nakažené.
Chtělo by se to opravdu prvně podívat, kde se ten či onen soubor nachází a pak to řešit. Podle toho co píšete máte dual boot s widlema a je možné, že po odebrání souborů do karantény vám widle nemusí fungovat jak by měly.
Je tu ještě možnost, že se vám nepovedla čistá instalace pokud máte v PC pouze Linux, tím myslím zformátování celého disku před instalací Linuxu..
Vše bych do karantény rozhodně nedával!! Než cokoliv podniknete, tak si prvně pročtěte fórum. Řeší se tu opravdu spoustu užitečných věcí.
Kolem clamtk se to tu už řešilo koukněte na tohle - http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... amtk#p7369
PS: znám ten pocit obav, když jsem používal widle a avast mi začal blikat červeně a já začal zmatkovat, co se stalo a honem se toho zbavit. Tady to funguje na jiném principu. Je lepší si prvně něco pročíst. ClamTK není dokonalý, ale bylo by dobré popsat jak to máte nainstalované v PC a jak jste postupoval při instalaci, ať si uděláme představu..
---------------------------------------------------------------------------------------------
LM 17 Mate x64
intel Pentium dual core 2.00 GHz, RAM 2GB, Nvidia 9500GT
Chtělo by se to opravdu prvně podívat, kde se ten či onen soubor nachází a pak to řešit. Podle toho co píšete máte dual boot s widlema a je možné, že po odebrání souborů do karantény vám widle nemusí fungovat jak by měly.
Je tu ještě možnost, že se vám nepovedla čistá instalace pokud máte v PC pouze Linux, tím myslím zformátování celého disku před instalací Linuxu..
Vše bych do karantény rozhodně nedával!! Než cokoliv podniknete, tak si prvně pročtěte fórum. Řeší se tu opravdu spoustu užitečných věcí.

Kolem clamtk se to tu už řešilo koukněte na tohle - http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... amtk#p7369
PS: znám ten pocit obav, když jsem používal widle a avast mi začal blikat červeně a já začal zmatkovat, co se stalo a honem se toho zbavit. Tady to funguje na jiném principu. Je lepší si prvně něco pročíst. ClamTK není dokonalý, ale bylo by dobré popsat jak to máte nainstalované v PC a jak jste postupoval při instalaci, ať si uděláme představu..
---------------------------------------------------------------------------------------------
LM 17 Mate x64
intel Pentium dual core 2.00 GHz, RAM 2GB, Nvidia 9500GT