Ahoj dnes jsem se konečně rozhodl že zkusím Linux. Je to úplně nové pro mě jsem odrostly mrkvosoftak a rád prostě zkouším nové věci. Instalace systému prošla v pohodě ale nastal problém po instalaci beta driveru na mou ati GK hd7850 overclocked. Po instalaci to chtělo restart pc objevilo se logo mintu a dal jen Black screen. Co dělám špatně? Mám udělat něco jinak? Omlouvám se ale jsem úplně nový jsem na woknech od verze 3.11 po 8.1... Diky za jakou koliv radu stable driver jsem také zkoušel ale ten nejde ani nainstalovat. Viz chyba závislost nemůže být splněna fglrx-core.
Jinak mám poslední mint s x64 bit jádrem. Lm 17.1 cinnamon
Problém s ati GK
Re: Problém s ati GK
O jaký beta driver se jedná ? A jak jsi ho instaloval ?
slo o AMD Catalyst™ 14.6 Beta for Linux z ofic. stranek amd.com ... pokud mam instalovat neco jineho nebo neco jinak rekni mi prosim co a jak 

Nejnovější driver by měl být 14.12 Omega.
tak to se omlouvam vcera mi prave nesla otevrit stranka se stable sla pouze s beta driverama a ted uz jde. Kazdopadne vyzkousim a dam vedet.
// takze stable jede jako po masle se zda jeste jednou se omlouvam vcera mi ty stranky opravdu nešli videl jsem jako jedinnou moznost beta.
// takze stable jede jako po masle se zda jeste jednou se omlouvam vcera mi ty stranky opravdu nešli videl jsem jako jedinnou moznost beta.
abych nezakladal dalsi vlakno, mel bych dotaz ovladace se mi sice nainstalovali bez chyby ale mam pochybnosti vuci nim. Jakou koliv hru co si nainstaluji tak mi set-sakramentsky laguje... Zkousel jsem skyrim cez steam (playonlinux) nebo pres steam (linux verze) hru RUST... hral jsem pod win8 vse na ultra detaily ale ted to bezi na max 5fps a nastavuji i opengl. Potrebne balicky na playonlinux mam nainstalovane od dx9 po vc redist a stale stejne. Co kdybych pri vyberu v instalacce catalystu zvolil druhou moznost (proprietals)?
nebo je nejaky figl jak zjistit ze veskere drivery jsou nainstalovane spravne napr. ty graficke? aby mi GK nejela jen v nejakem nouzovem rezimu.
zde je vse v poradku? Diky 
nebo je nejaky figl jak zjistit ze veskere drivery jsou nainstalovane spravne napr. ty graficke? aby mi GK nejela jen v nejakem nouzovem rezimu.
Kód: Vybrat vše
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Pitcairn PRO [Radeon HD 7850]
X.Org: 1.15.1 driver: fglrx Resolution: 1600x1200@60.0hz
GLX Renderer: AMD Radeon HD 7800 Series GLX Version: 4.4.13283 - CPC 14.501.1003