Mám menší problémek s neťáskem EEE a jeho připojením na wifinu. Vím, že na tohle téma bylo už napsáno víc, než dost, ale, alespoň co jsem zkusil, mi žádná rada zatím ovoce nepřinesla. Čili kde je chyba:
Jde o starší model 1015PE, který se mi dostal nedávno do rukou. Rozhodně se nepovažuju za zkušeného Linuxáka, ale jedu na Linux Mintu na všech strojích, co mám a základní info zvládám. Po instalaci na EEE jede vše v pohodě, hardware se detekuje a celkově bez problému, až na jednu maličkost: WiFi se sic chytne, ale víc než cca 30kb/s download přes ni nevytáhnu, zdá se to jako limitní rychlost. Ovšem je zde jedna perlička. Nechám-li neťásek dostatečně dlouho v klidu, aby přešel do režimu uspání obrazovky anebo jej jednoduše zavřu s tím, že si frčí pěkně spokojeně dál, WiFi se okamžitě rozbíhá do normálu a za pár vteřin už spokojeně tahá v rámci mb/s. Stačí ovšem víko otevřít a jsme zpátky na 30kb/s. Nějaký nápad? Vyzkoušeno na různých wifinách a problém stejný. Vím, že to zní jako problém z pohádky, ale kdybyste mi někdo mohl helpnout, byl bych fakt vděčný