Nechci, aby můj článek byl brán jako propagace Linuxu a hanobení jiných OS! Chci se s Vámi jen podělit o svou pozitivní zkušenost s tímto OS. Třeba se bude hodit i jiným uživatelům PC..
Moje přítelkyně přijela ze zaměstnání, že jí přestal pracovat soukromý PC, kde má W7. Otevřel jsem notebook nastartoval a byly tam řádky, které jsem nikdy před tím neviděl něco ve smyslu start-up a probíhala kontrola hardware, kde výsledek byl, že není nebo je rozbitý HDD. Přítelkyně z toho byla na prášky, protože práce, které tam měla rozdělané do zaměstnání by byly včudu. Neváhal jsem a googlil jsem na svém PC, co se dá udělat, abych zprovoznil PC s touto hláškou - error hard disk 1 quick (303). Ale podle článků a videí na youtube to vypadalo, že HDD už nerozchodím. Přítelkyně měla HDD rozdělený na oddíl C kde byl nainstalován OS a na oddíl D kde měla data, řekl jsem si, že nemám co ztratit a po prosbách, at ty soubory z toho "krámu" nějak dostanu jsem poprvé "kuchnul" notebook (bylo to opravdu jednoduché

Budeme ještě řešit, jestli vše zvládne prostřednictvím Mintu nebo budeme nuceni k Mintu doinstalovat w7, které má s licencí.. Nevíme totiž jestli pro všechny programy, které využívá v práci je alternativa pro Linux.
Jen doplním, že se jedná o PC s AMD komponenty, kterých jsem se zprvu obával..
Pozn.: nejvíc mě překvapilo, že když jsem měl vyndaný HDD z notebooku a dal tam flashku s Mintem, že mi naběhl systém a mohl jsem i na internet. Zjištění, že když mi "odejde" HDD a můžu normálně fungovat na PC bylo velmi překvapivé! Je to sice mnohem pomalejší, ale to je v tu chvíli jedno hlavně když to frčí

Takže ještě jednou díky za skvělý OS, který má nejspíš nějaké ty mouchy (kompatibilita apod.) - na druhou stranu, který OS nemá nějaký ten nešvar.. Ani lidé nejsou dokonalý

PS:
snad aspoň jednoho z vás moje zkušenost o něco obohatila..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jsem rád, že ty hodiny učení novému OS k něčemu byly a nemusím zbytečně vyhazovat peníze za OS a hardware. Věci jdou řešit i jinak. Nemusíte být IT pracovník, abyste si poradili, stačí být jen ochotný učit se novým věcem