Ahoj,
kdyby tu byl někdo, kdo zakoupil nebo má vyzkoušené tyto procesory pod LM a byl by ochotný se podělit o zkušenosti budu velice rad.. 
Díky..

Procesor AMD A8-7650K a AMD Kaveri A10-7800
Re: Procesor AMD A8-7650K a AMD Kaveri A10-7800
Vím, že to není přesně ono, ale třeba napoví:
http://diit.cz/clanek/cerstve-uvedena-a ... -1104-vali

http://diit.cz/clanek/cerstve-uvedena-a ... -1104-vali
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

- 
				juhele2014
Re: Procesor AMD A8-7650K a AMD Kaveri A10-7 800
 Nechci Andrease odrazovat od HW hrátek a bastlení kolem PC, ale dotaz je výzvou pro (nás) zkušenější. Já to vidím takto - kdysi skutečně mělo význam koukat na rozdíly mezi Intelem a AMD, protože každá sranda něco stojí. V době, kdy DVD přehrávač (Pioneer 105S) stál 6000.-
  Nechci Andrease odrazovat od HW hrátek a bastlení kolem PC, ale dotaz je výzvou pro (nás) zkušenější. Já to vidím takto - kdysi skutečně mělo význam koukat na rozdíly mezi Intelem a AMD, protože každá sranda něco stojí. V době, kdy DVD přehrávač (Pioneer 105S) stál 6000.-  , tak PC na bázi AMD a Atiny bylo levnější. Dnes je to jinak. Přešel sem "kompletně" na Intel a Nvidii, protože nevýhoda vyšší ceny procáku Intel je pryč, řada C2D to rozsekla. Z mého pohledu se AMD "nevyplatí", nevím co bych takovým CPU (AMD Kaveri A10-7800) honil, je to super rychlé, to ano, ale zde na linuxu tak axtrémní nároky na výkon nemám. A to nemluvím o ceně, dávat 4000.- za procák se mě ekluje, i když many nejsou problém. Uvažuju ekonomicky, takže  - co budu na linuxu provozovat, a nedá se ten výkon nahonit nějak jinak? (např. vhodnou distribucí a vhodným HW). Pokud ovšem chce Andreas provozovat multimediální a herní stroj s monitorem 25" - a ví proč - tak to ano, tady to má smysl pořídit silný procesor. Každopádně to chce od autora víc informací ...
 , tak PC na bázi AMD a Atiny bylo levnější. Dnes je to jinak. Přešel sem "kompletně" na Intel a Nvidii, protože nevýhoda vyšší ceny procáku Intel je pryč, řada C2D to rozsekla. Z mého pohledu se AMD "nevyplatí", nevím co bych takovým CPU (AMD Kaveri A10-7800) honil, je to super rychlé, to ano, ale zde na linuxu tak axtrémní nároky na výkon nemám. A to nemluvím o ceně, dávat 4000.- za procák se mě ekluje, i když many nejsou problém. Uvažuju ekonomicky, takže  - co budu na linuxu provozovat, a nedá se ten výkon nahonit nějak jinak? (např. vhodnou distribucí a vhodným HW). Pokud ovšem chce Andreas provozovat multimediální a herní stroj s monitorem 25" - a ví proč - tak to ano, tady to má smysl pořídit silný procesor. Každopádně to chce od autora víc informací ...ps NIKDY NEKUPUJTE NIC V ALZE

Víc info je k dispozici 
Občas v rodině nebo v okruhu známých se objeví někdo, kdo chce složit pc a to jak na multimédia tak na hraní her, prostě rodinný pc. Zastávám názor, kupovat procesor se 2 jadry je nesmysl (myslím na pár let dopředu) a dávat za 4 jádro od intelu víc jak 5000kč je děs běs, tak bych jen rád zjistil jak si dnes vede APU od AMD. Je sice dobre vědět jak si APU vedlo v roce 2011 ale je to přece jen 4 roky a teď to je nejspíš úplně jinde. A ten K model vypadá zajímavě Je rozdíl dat 3000kč za i3 4160 nebo za stejnou cenu mít 4 jádra od AMD. Je mi známo že intel má hrubou sílu větší jen by mě zajímalo jak si tyto APU vedou..
 Je rozdíl dat 3000kč za i3 4160 nebo za stejnou cenu mít 4 jádra od AMD. Je mi známo že intel má hrubou sílu větší jen by mě zajímalo jak si tyto APU vedou..

Občas v rodině nebo v okruhu známých se objeví někdo, kdo chce složit pc a to jak na multimédia tak na hraní her, prostě rodinný pc. Zastávám názor, kupovat procesor se 2 jadry je nesmysl (myslím na pár let dopředu) a dávat za 4 jádro od intelu víc jak 5000kč je děs běs, tak bych jen rád zjistil jak si dnes vede APU od AMD. Je sice dobre vědět jak si APU vedlo v roce 2011 ale je to přece jen 4 roky a teď to je nejspíš úplně jinde. A ten K model vypadá zajímavě
 Je rozdíl dat 3000kč za i3 4160 nebo za stejnou cenu mít 4 jádra od AMD. Je mi známo že intel má hrubou sílu větší jen by mě zajímalo jak si tyto APU vedou..
 Je rozdíl dat 3000kč za i3 4160 nebo za stejnou cenu mít 4 jádra od AMD. Je mi známo že intel má hrubou sílu větší jen by mě zajímalo jak si tyto APU vedou..- 
				juhele2014
Zajímavé porovnání. Něco podobného jsem hledal, abych si udělal obrázek.
Díky

Díky