Hibernacia notebooku odstavila heslo

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
Patrik

Hibernacia notebooku odstavila heslo

#1 Příspěvek od Patrik »

ahojte, do prvej hybernacie bolo vsetko ok. po prvom prebudeni z hibernacie a neskorsom restarte laptopu sa pri prihlasovani zobraz standardna vyzva na zadanie hesla a v riadku pre text je "prihlasenie" avsak po kliknuti na meno uzivatela, LM bootuje dalej bez potreby zadania hesla. rovnako to plati aj pri prebudeni zo spanku. LM teda nevyzduje heslo. pri ukladani do hibernacie vypisuje nejaku chybu, nestihnem to ale precitat. viete o co ide ? dik
menom

Re: hybernacia odstavila heslo

#2 Příspěvek od menom »

pri ukladani do hibernacie vypisuje nejaku chybu, nestihnem to ale precitat. viete o co ide ?
Ak to neodfotis a nedas sem obrazok (alebo odkaz na obrazok) tak naozaj nemame odkial vediet o co ide.

K tomu heslu - mal by si prejst vsetky nastavenia.

Ja to mam v xfce v nastaveniach "Spravca napajania" a na karte Rozsirene mam zaskrtnutu moznost:
"Uzamknut obrazovku pri prechode do spanku alebo hibernacie".

Takze hladat ...

.
.
Patrik

#3 Příspěvek od Patrik »

Hibernacia ma v tejto chvili az tak netrapi, odstavil som ju. Skor mi ide o to, preco LM po zapnuti NTB, resp. po restarte, resp. po prebudeni zo spanku nepozaduje heslo. Presiel som vsetky nastavenia nie je povolene automaticke prihlasenie ani nic podobne. Presnejsie uvodna obrazovka sa zobrazi a tvari sa ako ze NTB je zamknuty ale po kliknuti na uzivatelske meno, resp. vpisani uzivatelskeho mena do pola pre heslo sa LM spusti bez hesla. Nerozumiem tomu.
Rovnako nerozumiem tym ponukam "relacii" v uvodnej obrazovke, ci rezimu prihlasovaciej obrazovky (GTK...). Na nete som nic k tomu nenasiel.
Neviem co mam robit ak teda chem mat NTB zamknuty.
K tomuto by som teraz potreboval pomoc.
Dik.
menom

#4 Příspěvek od menom »

.

Nemas tam zapnute prihlasenie po uplynuti casu ?

Ze pokial napises meno tak cas uplynie skorej ako zadas heslo.

.
.
Patrik

#5 Příspěvek od Patrik »

nie. nie je to zaskrtnute.
Zamčeno