Tiskárna štítků Brother QL-710W + tisk z PDf Canon iR1600

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
Morebundus
Příspěvky: 17
Registrován: 04 bře 2015, 13:00

Tiskárna štítků Brother QL-710W + tisk z PDf Canon iR1600

#1 Příspěvek od Morebundus »

Ahoj,
mám problém s tiskem z těchto dvou tiskáren pod LM17.1 Cinnamon:

Brother QL-710W (Wifi + USB termotiskárna štítků)
Problém:
Na Brother je deklarována podpora Linuxu.
Instalace pod Linux bez problému, ale nemám software z kterého tisknout (P-Touch Editor) ten je jen pro W a pro Mac plus software pro nastavení pro spojení s Wifi. Po pokusu nainstalovat P-Touch Editor přes Wine se mi instalace nespustí s tím, že není nainstalován ovladač tiskárny. Předpokládám, že hledá W ovladač. Jiný editor jsem nesehnal. Nemáte někdo zkušenost jak to udělat, nebo co musím udělat třeba v LibreOffice Writer abych spolehlivě mohl tisknou i s odstřihem. Nechce se mi plácat štítky na pokus/omyl. Spojení s Wifi by se také hodilo, ale to bych možná zkusil nastavit přes jiný notes s Winama.

Canon iR1600 (USB černobílá A3 laserovka)
Problém:
Nejsem schopen vytisknout PDf dokument. Vždy mi to vytiskne první stránku a na ostatních stránkách je vždy pár nesmyslných textových znaků a i když je dokument 5ti stránkový, tak těch tisknutých listů je najednou třeba 200. Na tiskárně tisknu elektrotechnická schemata a servisní manuály z PDf. Zatím jsem to vyřešil notebookem s Winama a tisknu z něho, tam to šlape vše jak má, ale tohle řešení se mi nelíbí.

Děkuji za pomoc

Morebundus
Příspěvky: 17
Registrován: 04 bře 2015, 13:00

Re: Tiskárna štítků Brother QL-710W + tisk z PDf Canon iR160

#2 Příspěvek od Morebundus »

U tiskárny termoštítků jsem to nevydržel a metodou pokus omyl jsem došel až k funkčnímu nastavení. Bohužel tiskárna neřeže i když jí to nastavím. Je možné, že je to tím, že ve vlastnostech tiskárny mám nastavený jiný model ? Protože ten můj model tam nebyl... Jak donutit tu mrchu řezat ? Musím změnit někde příkaz který určuje že má řezat ? Momentálně mám nastavený model QL-650.

Zamčeno