Po instalaci aktualizace firmware nejde WIFI

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
dregn

Po instalaci aktualizace firmware nejde WIFI

#1 Příspěvek od dregn »

Ahoj,
prosím o pomoc.Po instalaci aktualizace firmware sice funguje WIFI, ale nemohu se připojit k routeru, nejde internet. Vypadá to, že nedojde k přidělení IP adresy. Předpokládám, že se aktualizovali ovladače a proto to nefunguje. Zatím jsem nenašel žádný způsob a přeinstalovávat OS se mi nechce. Z jiné instalace OS na tomto PC funguje vše v pořádku. A před instalací té aktualizace také vše fungovalo bez problémů. Je možné nějakým způsobem odinstalovat tuto aktualizaci?
Moc díky za jakoukoliv radu. Dregn
menom

Re: Po instalaci aktualizace firmware nejde WIFI

#2 Příspěvek od menom »

.
Je možné nějakým způsobem odinstalovat tuto aktualizaci?
Nepises ci sa to aktualizovalo automaticky, alebo si to instaloval ty.
Presne aky OS, pracovne prostredie, aky firmware pre jaku konkretnu wifi ....

Co tak kuknut do programu Spravca aktualizacii ...

U mna to je vlavo hore Zobrazit / Historia aktualizacii

Klik a vidim aktualizacie, oznacim ktoru chcem zmazat a naspodu klik na tlacitko Vymazat

Vyskusaj podobne ...

.
.
dregn

#3 Příspěvek od dregn »

Jedná se o Linux Mint 17.1 - prostředí Mate. Wifi je v notebooku Lenovo Z50-70. jednalo se firmware 1.127.10 ( funkční ) a aktulizovalo se to na 1.127.12 ( to už je nefunkční ).Aktualizoval jsem to ručně - byla to chyba, teď už to vím.

Pokud se jedná o historii aktualizací, tam tuto aktualizaci sice vidím, ale i když na ní kliknu neobjeví se žádné tlačítko pro odinstalaci. Zkoušel jsem levé i pravé tlačítko myši a žádné menu pro odinstalaci tam není.

Nemáte ještě někdo nápad, jak tuto aktualizaci odstranit a vrátit se k firmware 1.127.10, které bylo funkční.

Předem mockrát díky za jakoukoliv radu, nechce se mi přeinstalovávat celý systém a znovu nastavovat :-(

Dregn
menom

#4 Příspěvek od menom »

No a jako si to presne aktualizoval, bol to .deb balicek alebo si to kompiloval ?
Co vypise Terminal po zadani prikazov:

Kód: Vybrat vše

lspci -k | grep Wire -A3

iwconfig

rfkill list all
.
.
Zamčeno