Ovladac tlaciarne Canon MG 2950 [vyřešeno]

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zpráva
Autor
MichalK

Re: Ovladac tlaciarne.

#11 Příspěvek od MichalK »

Ved to ze FF je surovy, hned po instalacii, bez doplnkou. Na Live DVD to ide bez padu, restartu. Mal aj Operu, ta islo bez restartu, ale .... ale strasne sa vliekla ako slimak. Tiez bola len surova bez kadejakych doplnkov. :-(

ak ti padá FF, môžu to robiť doplnky, máš tam niečo pridané alebo to padá aj pri čistej inštalácii FF?
osobne do dnes používam operu 12.16, tak skús (je v repozitári), akurát s FB nie je kamarát :D
až tam, kde už stará opera nezvláda nové technológie, spúšťam FF[/quote]
MichalK

#12 Příspěvek od MichalK »

Navyse to iste robilo z FF v Xubuntu, v Kubuntu to tiez ide pokial neotvorim viac ako 10 okien. potom to uz spomaluje a spomaluje aj napriek redukcii otvorenych okien. tak ma napada, co tak vymazat novu verziu FF a siahnut hlbsie po nejakej starej. Vedel by niekto poradit ?
kamowski

#13 Příspěvek od kamowski »

hm, to by som skôr tipoval na hw poruchu
kedy si naposledy vyfúkal pc?
nemáš možnosť vyskúšať iný zdroj aspoň na testovanie?
tie ramky sú rovnaké - veľkosť, výrobca - nemáš možnosť ich vymeniť aspoň na testovanie?
MichalK

#14 Příspěvek od MichalK »

PC som fukal pred pol rokom. Doteraz slapal jak hodinky. Pravda ak sa nezacali prejavovat naznaky odchadzania XP do historie. Vypadavanim a naslednou nefunkcnostou netu. prv myslel ze to je chyba poskytovatela netu. No ked sa pridruzili ostatne starcekovske chyby XP, bol som na razcesti. Zvolil Linux. (a hla problem z netom na lusknutie prstov vyrieseny). Skusal testoval LM 13. LM 17, Xubuntu, Kubuntu, Mageia. Nie vsade vsetko klaplo, a ak. Tak si to odnieslo pomalsie nacitavanie, otvaranie. No problem s Firefoxom tam bol vo vacsine.

Vyskusat inde by aj moznost bola. Ale ak to niekomu hodis, potom to chce odinstalovat. A to by si sa musel vratit k jeho povodnemu systemu. Bud 1.instal na novo aj z ovladacmi, nastaveniami. 2.formou zalohy. No ani zaloha to nemusi vratit na 100 percent. Jasne ze v tom pripadae mas dalsie starosti na krku, lebo dotycny to bude chciet mat po svojom ako pred testovanim.

Ramky ako hodnoty niesu rovnake, ale vyrobca sedi.

Nemohla by byt priocina procesor ? Nepostacuje na naroky novsieho FF . Hm ? Napada ma aj ci nahodou som nespravil chybu, ze som to daval instalovat do ext.4. Predsa novsie formatovanie, snad aj novsie narioky na hardware. Alebo predsa teraz skusit LM 17.2 Xfce v ext.3 ?? Uz ma to nebavi take testovanie a FF stale nie slapat ako ma. :-(
juhele2014

#15 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Chápu tvoje zaujetí pro Firefox, ale je to žrout paměti. Jeden z důvodů, proč ho používat, je plugin adblock. Je ale celá řada prohlížečů, který jsou dobrý a nepotřebují tolik paměti - Otter browser, Dooble, QupZilla, SlimBoat, NetSurf, apod.
MichalK

#16 Příspěvek od MichalK »

juhele2014
Vdaka za tipy na web prehliadace. Nieco sa s tvojej ponuky naslo tak dal nainstalovat. No z instalovanych len malo slo spustit. Zvacsa to citalo a nic. No preinstaloval som z LM 17 Mate v formate ext4 na LM 17 Xfce s ext3. A FF ide v pohode. Zatial sa pri vacsom pocte otvorenych okien nerestartuje.
kamowski

#17 Příspěvek od kamowski »

to MichalK
pôvodnou témou bol "Ovládac tlaciarne"
ak je tento problém vyriešený, označ prosím túto tému za vyriešenú
k ďalším problémom, ohľadom FF atď skús najprv použiť možnosť "hľadať" a ak nenájdeš riešenie, založ prosím novú tému v patričnej kategórii
nech sa nám to tu nemieša :)
Zamčeno