Teď nedávno byla hláška že je už konečně Meagiea 7 beta 3 a tu jsem před několika minutami z USB klíčenky právě naládoval. Žel předchozí verze beta 2 a i když vyzývali k testování tak tu se mně nepodařilo ani natáhnout a s laborováním.
Teď se to jeví od jen(!) prvního pohledu jako docela slušné. Ze zvědavosti jsem loni prohlížel dosavadní Mageia 6 a to opravdu a s porovnáním k ROSA Linux tak raději ne.
Jenže. To co se kolem Mageia lze dočíst tak existence této distribuce je "zatížena" týmž problémem a jako další hromada dister, tedy je postavena především jen na nadšení a ty existenční prašule chybí, takže i přes jistě dobré cíle ten vývoj zadrhává a zadrhává. Takže asi z deště pod okap a když zčerná obrazovka, že? A to jedno z opravdu mála dister, které má zase sebou profíky protože se částí oni chtějí také tím živit a nemohou si dovolit ostudu nebo velké zdržovačky, tak to holt má tu smůlu tím že je ruské a hodnoceno podivným pohledem z dost nezajímavého veřejného záchodku (odněkud z Evropy) na periferii mocné toť Asie