Dobrý deň, mám taký problém skúšam linux mint a veľmi sa mi páči a však mám jeden veľký problém. Problém z wifi adaptérom ktorý nejde zapnúť. Mám veľmi problémovú wifi kartu a to Mediatek MT7630. Na windowse ide super ale chcem linux mint mať za primárny systém. Ovladač som stiahol z oficiálnej stránky mediatek na tomto odkaze:
.
Postupoval som podľa návodu uvedenom v súbore readme. A to následnovne:
Firmware som presunul do zložky lib/firmware pomocou prieskumníka mc v terminály v druhom bode som sa musel dostať do zložky rt2x00 to som urobil pomocou príkazu cd kde som zadal príkazy "make install a make" v poslednom rade bolo trebalo implantovať (neviem ako to nazvať) nejaký kernel a to príkazum ./load.sh nemal som dostatočne práva takže som zmenil práva súbor príkazom chmod -R 777 load.sh a následne spustil ./load.sh adaptér sa pridal nájdem ho v systéme ale nejde nijakým spôsobom zapnúť skúšal som rôzne veci návody po internete na zapnutie adaptéra a pod. klávesová skratka na ntb FN+F2 na zapnutie wifi je nefunkčná. Mám linux mint 17 na stránke výrobcu wifi karty je podpora linux kernela 3.13 a 13.14 svoj kernel som zistil príkazom uname -r a mám nejaké 3.13.xx - main generic neviem tie čísla pretože píšem už z windowsu. Vedeli by ste mi skúsiť pomôcť vyriešiť tento problém? Ďakujem za každú radu. O ďalšie informácie a pod. žiadajte poskytnem všetko
Trochu sem se podíval po webu, jak si vede tebou označená wifikarta v linuxu, a žádná sláva to není. Lidi to nemůžou v Ubuntu rozjet (například). Snad nějaké řešení najdeš, já volil na svém noťasu (HP 650 Pro book) cestu nejmenšího odporu - když se vnitřní karta po instalaci nechytla, pořídil jsem externí USB wifi kartu. Jde o tento model http://www.alfacomp.cz/product.php?eid= ... 0O90001YT5 (Connect IT CI-88 Wi-Fi USB) a funguje bez jakýchkoliv problémů. Postupně jsem abgrejdoval z jádra 3.13 až na 3.16.3 a vždy se to čaplo. Je to sice "nouzovka", ale funguje vic než dobře ...
Ahoj, ten tvůj postup se mi nějak nezdá, ale takhle na dálku víc neporadím. Ale na forech je dost návodů jak to rozchodit, tak je potřeba zkoušet.
Napadá mě, podívat se na kompatibilitu tveho notebooku s jinymi wifi adaptéry a pořídit si třeba jiný, nemyslím tím externí usb wifi, skoro nic to nestojí
a i do budoucna se tak vyhneš případným problémům s používáním.
Napiš co máš přesně za noťas
Žiaľ je to Asus X550 VB s najhorším adaptérom ktorý bol kedy distribuovaný. Nakoniec sa mi to podarilo pomocou rfkill som zistil že je tam HW block toho adaptéra nakoniec som to rozchodil pozmenil si práva aj spušťací skript na load wifi adaptéra aby sa mi spúšťal spoločne so štartom notebooku. Len sa ešte opýtam kedže je to Asus na windowse je ešte taká utilitka z názvom Asus smart gesture dala by sa nejak rozchodiť ? Cez wine si myslím že nepôjde. Resp. ani by netrebalo smart gesture hlavne aby touchpad podporoval multitocuh . Lebo reaguje iba na jeden prst a keď sa pripravujem stlačiť a pohybujem sa smerom k objektu na ktorý chcem kliknúť myš sa zasekne a prepne to na prst ktorý stojí teda ktorých chcem stlačiť touchpad.
Zkoušel jsem obyčejný který je v LM prohlížeč dokumentů i acrobat reader viz viewtopic.php?f=14&t=752 ale pokaždé tam byl font rozhozený a různé čárky čtverečky....!!!