Ktorrent a Firewall Gufw

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zpráva
Autor
Pahejl1987

Ktorrent a Firewall Gufw

#1 Příspěvek od Pahejl1987 »

Dobrý den, jsem asi 2 denní uživatel Mintu Rebeca, přešel jsem z Windows 7 :)....Mám čistou instalaci, žádný dual boot, se vším jsem si nějak poradil, ale zde bych moc poprosil o pomoc..

Po stažení Ktorrentu, stahuji z (cztorrent) Stahování běží nad má očekávání velice rychle, ale zpět neodešlu ani 1bit.....Po doinstalaci Gufw grafického prostředí( s terminálem se teprve seznamuji) Jsem se snažil nějakým zpusobem povolit ve firewallu Ktorrent, coč se povedlo, ale zřejmě mám nastavený špatně nějaký port...Jelikož se data stále neodesílají...Mám zapnuto i dht....Na utorrentu jsem používal teredo a vše fungovalo správně, prosím o radu, pomoc s nastavením.Kráťa
Acer v 15 Touch
Linux Mint Serena 18.1 Cinamon 64bit
juhele2014

Re: Ktorrent a Firewall Gufw

#2 Příspěvek od juhele2014 »

Hmm, teredo, to je nějaký tunýlek, nebo co. Prubnul jsem Ktorrent, a v defaultním stavu funguje všechno normálně, ovšem jsem připojen, řekněme na provajdra č.1. Ten nemá na síti žádné omezení, nic extra neblokuje, takže torenty tam i zpět jsou v pohodě. Ovšem když se zkusmo připojím na pražskou městskou síť, tak zde restrikce jsou, torenty neputujou ani jedním směrem. Takže provajdr č.2 torenty blokuje. Jaké je tvoje připojení, netuším, ale pro řešení velké části problémů s linuxem je jedna rada - všechno aktualizovat. Já momentálně používám LM 17.1 rebeca 64bit, MATE Desktop 1.8.1, jádro 3.18.1, notebuk HP 650 probook. Klidně bych zkusil jiný program na ty torenty, pár na výběr jich je ... Test proběhl na tomto http://kickass.so/usearch/the.hacker.s.manual.2015.80/ torrentu ... :) :lol:
Pahejl1987

#3 Příspěvek od Pahejl1987 »

Děkuji za rady....Moc se v tom nevyznám, stáhl jsem si Linux Mint rebeca...Přímo zde ze stránek 64 bit, aktualizace mám všechny....

Než jsem se sem vrátil, tak se odesílání rozjelo, je možné, že nebylo kam sdílet:)(má chyba)....Ale když už jsem to tu tak zaspamoval, doinstalaci Gufw pro nastavení firewallu jsem zjistil, že podle tohodle programu je firewall vypnutý, tak jsem ho zapnul a dal jsem Incoming zakázat a Outgoing povolit, je to tak správně? a barva štítu je zelená nahoře bílá uprostřed a zelená vespod...Do ostatního jsem se nějak nerýpal...

Jinak notebook mám
Asus A52je ...základní deska k52je
I3
ati radeon hd 5470

Jen oprava mám

Linux Mint 17.1 Cinnamon 64-bit
Verze cinnamon 2.4.5
Linuxové jádro 3.13.0-37generic

Nerad bych se do něčeho vrtal, ale chci aby byl systém bezpečný( v rámci možností s torrenty) :) Děkuji za reakce
Acer v 15 Touch
juhele2014

#4 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Takže výhra ... To mě připomělo, že sem nedokoukal Interstellar, bo mě to na ulozto spadlo ... :lol: http://www.imdb.com/title/tt0816692/ Takže ať žijou torrenty ... http://kickass.so/
menom

#5 Příspěvek od menom »

Pisem to sem aby sa to nemiesalo v teme s graf. kartou a hdmi.

Ktorrent mi fungoval takym sposobom, ze po spusteni programu som v nastaveniach prepisal pre UDP rovnake cislo portu ake mas vyssie pre TCP.
Toto pri kazdom novom spusteni programu, nebol tam natvrdo 1 port, ale co ponukol Ktorrent pre TCP to som nastavil aj pre UDP.
UPnP zapnute.
Ulozil a spustil.
Teda gufw som nemal nainstalovane (linux je chraneny cez ip tables).
Ten firewall moze byt dalsia (nechcena) prekazka.

Ktorrent je pomerne dobry program, no este lepsi sa mi zda qBittorrent.
Ten sa viac podoba na uTorrent a s teredom (Miredo - v linuxe) to opravdu funguje OK.
.
Pahejl1987

#6 Příspěvek od Pahejl1987 »

Mockrát děkuji, Ktorrent letí ven ten qbittorrent vypadá opravdu lépe a zatím to vypadá že šlape, jen poradil by si mi prosím s nastavením? Já se v tom vždy hrabu a pak nevím zda je to dobře:-)Ohledně náhodného portu, ano ne...Anonymní režim? to je něco jiného než šifrování dat že?...Prosím o radu s nastavením

A k tomu firewallu mám tedy Gufw odstranit? myslel jsem, že to je jen grafická podoba toho co tam mám
Acer v 15 Touch
menom

#7 Příspěvek od menom »

Ono to velmi zavisi od providera - ako uz bolo spomenute, aj ako to mas v routri.
Takze co napisem nemusi u kazdeho platit.

Nahodny port ano
+ zafajknute Pouzit UPnP/NAT
+ zafajknute Pouzit pri spusteni iny port
Proxy server: ziadny
Rezim sifrovania: Uprednostnit sifrovanie
Anonymny rezim - ne
DHT - zavisi od toho ako to povoluje Tracker ...
V podstate tu mas minimum nastaveni, v tomto je qBittorrent vyborny.

Gufw by som dal do stavu ako si na zaciatku pisal - ze firewall sa nepouziva, aby nic neblokoval.
Ja som to nemal vobec nainstalovane.

Ak chces nainstaluj Miredo, tam je potreba este zvolit cez Terminal teredo server.
Ak treba podrobnejsie to napisem.
.
Pahejl1987

#8 Příspěvek od Pahejl1987 »

Mockrát děkuji, tak jsem to tak nastavil a dnes mi jel upload i 2MB/s....Jen poradil by ste s tím miredo? a Teredem? na widlích jsem to používal......

JInak Jsem z Mostu 43401 Provider je Softex....Router jsem nastavoval kdysy podle utorentu, aby mi jelo teredo..:Tak je nastaven snad dobře...

Prosím jak tedy na to Teredo? (Převážně stahuji z CZTORRENT...Jelikož je tam ratio na sdílení, rád sdílím naplno:-) Kdyby nebylo, jen ybch stahoval:-)
Acer v 15 Touch
menom

#9 Příspěvek od menom »

Nainstaluj miredo jedno ako cez Centrum softu, Synaptic, Prikazovy riadok ...
Potom uprav subor miredo.conf v nejakom editovacom programe.
Napriklad pomocou Nano:
1-Spusti Terminal A kopiruj prikaz:

Kód: Vybrat vše

sudo nano /etc/miredo/miredo.conf
2-edituj pomocou sipok < > riadok pre server, ktory si vyberes a odstran znak # vlavo pred serverom.
Takto pre windows server:

ServerAddress  teredo.ipv6.microsoft.com
#ServerAddress   teredo-debian.remlab.net
Takto pre debian server:

#ServerAddress  teredo.ipv6.microsoft.com
ServerAddress   teredo-debian.remlab.net
Potom stlac spolu klavesy Ctrl a X
Potom stlac Y
A potvrd Enter

Nakoniec Restart pc.
.
Pahejl1987

#10 Příspěvek od Pahejl1987 »

Všechno jsem udělal, tak jak si napsal, defaultně tam byl vybrán Debians server...Jen nevím, k čemu to je a jaký je rozdíl, když vyberu mocrosoft a když debian:-)Jinka moc děkuji za rady, opravdu si toho vážím, dá se zde nějak poděkovat? body? čímkoliv?:_)
Acer v 15 Touch
Zamčeno