Chyba v grafickém ovladači při startu systému.
-
- Kontaktovat uživatele:
Chyba v grafickém ovladači při startu systému.
Ahoj, mám tu hodně velký problém, při restartu systému se mi najednou objevila tato hláška viz. obrázek a nějaký text, vůbec nwm co s tím, dostal jsem se k příkazovému řádku a odinstaloval jsem Nvidia ovladače (346), ale bez úspěchu, potom jsem nainstaloval starší verzi (340), ale taky bez úspěchu, zkoušel jsem i starší Kernel, ale taky nic, Kernel jsem měl 3.19.0 a zkoušel jsem nějaký 3.18.x a 3.13.0. Nemůžu si ted dovolit přeinstalaci celého systému, důležitá data mám zálohované, ale celý systém mám nastavený tak jako nikdy a celé vybudovat by mi zabralo hodně dlouhou dobu... Mockrát díky za pomoc!
Re: Chyba v grafickém ovladači při startu systému.
Doufám, že nevadí angličtina.
Pokud chceš mít systém i po přeinstalaci se stejným nastavením, stačí si odzálohovat nainstalované balíky viz http://askubuntu.com/questions/9135/how ... d-packages
Potom si zazálohovat /etc a to by mělo stačit. Uživatelská nastavení jsou v /home a ten není nutné při přeinstalaci formátovat.
Pokud chceš mít systém i po přeinstalaci se stejným nastavením, stačí si odzálohovat nainstalované balíky viz http://askubuntu.com/questions/9135/how ... d-packages
Potom si zazálohovat /etc a to by mělo stačit. Uživatelská nastavení jsou v /home a ten není nutné při přeinstalaci formátovat.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, angličtina nevadí, díky za tip, pročtu to a dám vědět.
Ahoj a se svobodným ovladačem to funguje?
1. ctrl+alt+F2
2. sudo service mdm stop
3. sudo apt-get purge nvidia*
4. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
5. sudo reboot
a mělo by ti to naběhnout se svobodným ovladačem
1. ctrl+alt+F2
2. sudo service mdm stop
3. sudo apt-get purge nvidia*
4. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
5. sudo reboot
a mělo by ti to naběhnout se svobodným ovladačem
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64