Prosím o radu
1) Dá se prosím nastavit, aby se mi defaultně spouštěl nějaký proces/aplikace v konkrétním jazyce ?
Nebaví mě furt přehazovat jazyk. Sice si to pamatuje pro jedno sezení, ale po restartu opět ne.
Např. Firefox defaultně v češtině a terminal v en.
2) Jde taky nastavit aby se při přihlášení do sezení vždy používal stejný jazyk ?
díky moc
DISTRIB_DESCRIPTION="Linux Mint 17.1 Rebecca" - cynnamon
Nastavení jazyka ?
Re: Nastavení jazyka ?
Jaký máš systém? Vypadá to, že využíváš KDE a Gnome. Pak by mělo stačit doinstalovat češtinu pro to chybějící.
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
milhouse: skus ti to precitat este raz. v jednej vete si napisal dokonca niekolko hlupostimilhouse píše:Jaký máš systém? Vypadá to, že využíváš KDE a Gnome. Pak by mělo stačit doinstalovat češtinu pro to chybějící.

Linux Mint 17.3 64-bit, KDE
no ja som prisiel na prikaz: setxkbmap sk
slo by ho spustit pre samotnou aplikaciou. samozrejme SK je slovenska klavesnica. ty si tam napis napr "cz" (samozrejme je to definovane oznacenie klavesnice). opakom je setxkbmap us
slo by ho spustit pre samotnou aplikaciou. samozrejme SK je slovenska klavesnica. ty si tam napis napr "cz" (samozrejme je to definovane oznacenie klavesnice). opakom je setxkbmap us
Linux Mint 17.3 64-bit, KDE
add 2) před přihlášením u konkrétního uživatele si změň jazyk, zeptá se tě to jestli chceš změnit jazyk na přihlašovací stránce tak dej že ne, po zadání hesla se tě to zeptá jestli to chceš použít jako výchozí nastavení tak dej JO, bude si to pak už pamatovat při příštím přihlášení
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Hmmm, pochopil jsem to holt jinak.bambulko píše:milhouse: skus ti to precitat este raz. v jednej vete si napisal dokonca niekolko hlupostimilhouse píše:Jaký máš systém? Vypadá to, že využíváš KDE a Gnome. Pak by mělo stačit doinstalovat češtinu pro to chybějící.

1) Viz 5. bod
2) hezky od začátku přečíst, mělo by to stačit.

http://wiki.ubuntu.cz/v%C3%ADcejazy%C4% ... yst%C3%A9m
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"