Bolí mě oči [vyřešeno]

Obecné dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint
Umístěním dotazu do vhodně zvoleného fóra níže urychlíte jeho řešení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Longin

Bolí mě oči [vyřešeno]

#1 Příspěvek od Longin »

Jedu teď na dualbootu s widlemi a Mintem (Mate). Nedokážu si to vysvětlit čím to je...jestli to je kontrastem, fontama nebo teplotou barev. Prostě po pár hodinách v Linuxu cítím, jak se mi unavují oči. Zato ve widlích dokážu do kompu s přestávkama čumět celý den.
Nemáte někdo podobný problém případně možné řešení?
Uč se vole, budeš inženýrem!
juhele2014

Re: Bolí mě očí

#2 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Tipnul bych, že je používáno nevhodné vyhlazování fontů, resp. žádné. Abych zrak nezatěžoval, tak si písmenka při čtení na webu zvětšuji (ctrl + kolečko myši), vyhlazování se zapíná v Nastavení - Vzhled (LM xfce). Předpokládám, že ovladače graf. karty máš aktuální, můžeme vyloučit i chyby zobrazování monitoru (vadný displej), to už se dnes na pulty nedostane, teda pokavad není z Alzy ;) Zkus napsat co máš konkrétně za LM + verze ovladače GK, nebyl by od věci i nějaký printscreen, jak ti zobrazuje grafika fonty. Příkaz inxi -G ti příp. vypíše info o GK a ovladače. Ještě mě napadlo, jestli nemáš vytažený jas monitoru na 100%, to se zrakem pěkně cvičí, obvzláště v noci ...
milan.fládr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milan.fládr »

neříkám, že to bude ono, ze začátku jsem měl taky problém s očima, u mě to bylo jasem obrazovky, vždy ho reguluju, aby nebylo tak kontrastní a stahuju jas...
Poutnik

#4 Příspěvek od Poutnik »

Ano, také jsem to tak měl, při přechodu z Win na LM mě bolely oči a měl jsem dojem, že písmo není tak ostré jako ve Win. Ale postupně jsem se na LM aklimatizoval a už to nepociťuji. Jestli je to dobře nebo ne, je samozřejmě otázka :D .
Linux Mint 17.3 Cinnamon 64-bit (ver. 2.6.13), jádro: 3.13.0-24-generic, procesor: AMD A6-3500 APU, paměť: 16 GB, grafická karta: AMD/ATI Radeon HD 6530D.
juhele2014

#5 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Tohle je proti bolení očí https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ackground/
(doplněk do firefoxu) :idea:
vxmery

#6 Příspěvek od vxmery »

Tohle je proti bolení očí
juhele máš u mňa pívo, dobrý tip :D
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
juhele2014

#7 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Rozumím. Na létě mě baví to, že se musí dodržovat pitný režim ... :lol: Obrázek
Zamčeno