Na svém malém netbooku mám dual-boot dvou Linuxů LM Cinnamon a LM MATE. Vše až do dneška fungovalo bez problémů.
Dnes jsem v prostředí MATE se pokusil nastavit, aby se přihlásil bez uvedení hesla. Musel jsem samozřejmě přitom zadat své heslo a vše proběhlo bez problémů.
Když jsem to chtěl vyzkoušet, dal jsem restart a při opětovném spuštění MATE, mě přihlašovací okno vyzvalo pouze k zadání uživatelského jména a hned poté skutečně již bez zadání hesla, začal LM nabíhat. Jenže poté se objevila první chybová hláška viz příloha níže.
Šlo to jen odentrovat. Poté se ovšem objevila druhá chybová hláška (opět viz příloha), po jejímž odentrování naběhla úvodní šedá obrazovka s logem LM (ta, co se objeví při nainstalování Linuxu), ale bez jakékoli ikony a bez spodního řádku a v té to již zůstane a nic se neděje. Po restartu proběhne to stejné.
Při nabootování do Cinnamonu se vše děje jak má a LM Cinnamon funguje bez jakýchkoli problémů.
Netušíte, prosím někdo, co jsem vlastně udělal

Klidně bych i zrušil instalaci LM MATE a nechal jen Cinnamon, když na to přijde. Ale ani to nevím, jak.